Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Urfa’dan Mısır’a Destek
Şanlıurfa sivil toplum  Platformu ,Mısırda yapılan katliamı kınamak ve protesto etmek için  Dergah camiinde kılınan Cuma namazından sonra Dergah’tan başlayan  kortej yürüyüş eski  vilayet meydanında son buldu. 

Yapılan yürüyüşte , Kadınlar ve Erkekler ayrı ayrı kortej oluşturdular. Yürüyüşte sisi ,darbeciler, ABD ve Suudi Arabistan aleyhine sloganlar atılarak çeşitli pankart ve afişler taşıdılar.
Eski vilayet  meydanına gelen STK grupları burada ortak bir basın açıklaması düzenleyerek Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere dikkat çekti. Açıklamadan önce Mısırda ölenlerin ruhuna Fatiha okundu.

Burada  yapılan basın açıklamasını, İHH derneği üyesi Av.Ali Acar , yaptı.

Acar” Mısır’da yaşanan insanlık dışı vahşete karşı sessiz kalmamak için burada toplandık. Gayemiz, zalimin karşısında, mazlumun yanında yer aldığımıza Allah’ı şahit tutmaktır.

Allah için dökülen mübarek kanlarıyla, ümmetin zulme karşı direnişini bereketlendiren Mısır’daki kahramanlara selam olsun.

Bütün tahrik ve provokatörlere rağmen, şiddetten uzak durarak, barışçıl yollardan hak arayan; bunu yaparken de, başkalarının hak ve hukukuna riayet eden İhvan-ı Müslimin, adeta kokuşmuş köhne Amerika ve batı zihniyetine ders veriyor.

Bir sözümüz, Amerika, İsrail ve Batı dünyasına! Siz Müslümanları koyun gibi gördünüz. Ama İhvan, uykularınızı kaçıran şanlı direnişiyle o kanla ve gözyaşıyla yaptığınız tahtınızı sarstı. Sizin de sonunuz yakındır.

Mısır’da 50 Yıllık diktatörlüğü devirerek ülkenin seçimle gelen ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’ye karşı Batı müstekbirleri ve İsrail destekli darbeciler katliam gerçekleştirmişlerdir. Şanlıurfa STK’ları olarak iradesi gasp edilen Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.

Şüphesiz ki Firavunlara karşı mücadele bayrağını yükselten İslam ülkelerinden biri de Mısır oldu.

Bu darbe; Nasr’ın, Enver Sedat’ın ve Mübarek’in zihniyetinde olan Baradey ve ekibinin Mısır ordusunu pohpohlayarak, Hasan El Benna ve Seyyid Kutub'un öğrencileri olan Müslüman Kardeşlere karşı yapılmıştır.

Bu darbe Muhammed Mursi’nin şahsında Mısır halkının iradesine karşı işlenen büyük bir zulümdür, ihanettir ve suçtur.

Türkiye'deki bazı darbe severler da, sevinç naraları atıyor. Türkiye’de darbe çığırtkanlığı yapanların ve darbeden medet umanların da Mısır’da askeri darbeyi isteyen ve gerçekleştirenlerden farklarının olmadığını buradan ilan ediyoruz.

Hani demokrasi tahammül rejimi idi? Hani demokrasi tolerans rejimi idi? Şu anlaşılmıştır ki emperyalist batının gözünde tek şartla demokrasi geçerlidir. O da demokrasilerde seçimleri Müslümanların kazanmaması şartı ile… Modern Dünya’da Müslümanlara yer yok algısı artık kesinleşmiştir.

Demokrasiye tapan Batı, İslam coğrafyasında demokrasi ile Müslümanlar iktidara gelince, taptığı putunu yine yemiştir. Bunu 2006 seçimlerinde iktidara gelen HAMAS'ın başarısında da bu ikiyüzlü tavrı görmüştük.

Irak’ta, Suriye’de ya da İslam coğrafyasının bir başka ülkesinde yaşanılan kaos ortamı, gerilimler ve çatışmalar münferit birer olay olarak değerlendirilemez.

ABD’nin kuyruğunda dolaşan bir takım körfez ülkelerinin ya da petrol krallıklarının Mısır halkının iradesine sahip çıkılmasını sağlayacak yaptırımları mümkün değildir.

Tüm Müslüman halkları ve bu konuda duyarlı devlet yönetimlerini Mursi’ye ve Mısır halkına destek olup yardım etmeye davet ederken; Diğer taraftan tarihi şanlarla dolu, özellikle son asırda Hasan El-Bennalarıyla, Seyyid Kutuplarıyla, Abdulkadir Udehleriyle, Halid El İslambulileri ile İslam aleminin coğrafyalarında kalplere taht kuran Mısır halkının ve İhvan-ul Müsliminin Batı uşağı Firavun ordusuna karşı olan haklı direnişlerini destekliyor, aşk ve iştiyaklarını artırarak şehadet pahasına direnişlerini derinleştirmelerini temenni ediyoruz.
Daha sonra kalabalık grup olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48