Öne Çıkanlar Ahmet Demir sosyal medya Zabıta Haftasını Kutladı Sağlık Bakanlığından 143 ilacın pasife alınmasıyla ilgili açıklama elektrık

Bu haber kez okundu.

Urfa’da Asker Uğurlaması
Naci ÇETİNDAĞ
Şanlıurfa'da vatani görevini yapmak için  askere giden gençler, davul zurna eşliğinde uğurlandı.
 
Gençlerin aileleri Şanlıurfa’nın Esentepe mevkiinde bulunan Otogarda çocuklarını askere göndermenin heyecanını yaşıyor. Helalliklerin alınıp, gizli bahşişlerin verildiği asker uğurlama geleneği Şanlıurfa'da yaşatılıyor.
1993/3 tertip askere alınacaklar, yakınları tarafından omuzlara alınarak “En büyük asker, bizim asker sloganları eşliğinden otobüslere taşındı. Yaklaşık bir  saat öncesinden otogara gelen asker yakınları otogarda izdihama neden oldu. Arkadaşları ve yakınlarıyla vedalaşan asker adayları zılgıtlar ve ağıtlarla uğurlandı.
Vatani görevini yerine getirecek olmaktan dolayı gururlu olduklarını belirten asker adayları, "Bu vatan bizim. Bu vatan için askere gidiyoruz. Bu vatana olan borcumuzu ödemek istiyoruz. Gerekirse bu vatan için şehit olmaya hazırız. Bu bayrak için gerekirse kanımızın her damlasını akıtırız. Bazıları vatan borcunu parayla öderken, biz bu bedeli canımızla ödemeye gidiyoruz" dediler.
 
Evlatlarına son bir kez daha sarılmak için otobüslere akın eden asker anneleri ve yakınları terminalde yoğunluk yaşanmasına sebep oldu.
 
Asker Annesi Hanse Aslan asker oğlu Tamer Aslan otobüse binmeden önce gözyaşı dökerek 3-4 defa oğluna sarılması otogarda bulunan insanları duygulandırdı.
 
Şanlıurfa asker uğurlaması 13 Ağustos’ta başladı 24  Ağustos’a kadar devam edeceği belirtildi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49