Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Urfa STK’lardan idam protestosu

Mısır’da geçtiğimiz günlerde 12 İhvan liderlerine verilen idam kararları Şanlıurfa’daki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri tarafından Balıklıgöl Platosunda Cuma namazı çıkışında protesto edilerek kınandı.

Verilen kararlara da tepki gösteren STK’lar adına basın açıklamasını Behçet Atilla yaptı.

DARBECİ CUNTA TARİHİNİN EN KANLI MÜDAHALESİNİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ”

Protesto sonrası STK’lar adına basın açıklamasını yapan Suphi Çiçek, şu ifadeleri kullandı: “Mısır’da seçimle iş başına gelen ilk ve meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013 günü Sisi cuntasının alçak darbesiyle devrilmiş, yönetimi cunta ele geçirmişti. Bu zulme karşı çıkan yüzbinler Rabia ve Nahda meydanlarını doldurmuş, şiddet eylemine başvurmadan bütün dünyanın gözü önünden barışçıl tepki ve itirazlarını dile getirmişlerdir. Darbeci cunta bütün dünyanın gözleri önünde 14 Ağustos 2013’te Mısır tarihinin en kanlı müdahalesini gerçekleştirmiş ve aynı gün 1.000 den fazla sivil insan katletmiştir.

“İDAM KARARLARINI ONADI”

Rabia Meydanında darbeyi protesto ettikleri için haklarında idam kararı verilen 12 kişi hakkında Mısır Yargıtay’ı 14 Haziran 2021 tarihinde idam kararlarını onadı ve infazlarına karar verdi. Aralarında şehit Esma’nın babası Hürriyet ve Adalet Partisi genel Sekreteri Muhammed Biltaci, eski Gençlik ve Spor Bakanı Usame Yasin, Prof. Dr. Abdülrahman Elbar ve Saffet Hicazi gibi isimlerin yer aldığı 12 kardeşimiz, yıllarca ellerinden alınan özgürlüklerinin yanında şimdi de canlarından olmanın kıyısındalar.

“KARARLARI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Barışçıl protesto yapan siviller aleyhine verilen haksız, hukuksuz ve vicdansız kararları şiddetle kınıyoruz. Despotik, zalim ve alçak darbecileri mazlum Mısır halkına karşı giriştikleri bu zulümleri sebebiyle lanetliyoruz.

“İDAM SEHPALARI HAKLI VE MEŞRU DİRENİŞİ DURDURAMAZ”

İdam kararları ve bu kararların infaz edilmesi Mısır’daki vahşetin tescilidir. Yargı önünde hesap vermesi gereken mazlum Mısır halkı değil, darbeci cuntacılardır. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesi idam cezaları ile teslim alınamaz. Milletin seçtiklerini darbeciler yargılayamaz. Siyasi kararlarla özgür düşünce ve sivil siyaset esir alınamaz. Baskı, dayatma, Yargılama ve İdam sehpaları haklı ve meşru direnişi durduramaz.

“ADİL ŞAHİTLİK GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ”

Bizler adil şahitlik görevimizi yerine getiriyor ve kardeşlerimizin yanında, zalimlerin karşısında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. İslam coğrafyasında zalimlere karşı hak ve adaletten yana tavır alan iktidara çağrı yapıyoruz; Mısır yargısının aldığı bu haksız kararlara karşı, Mısır devleti ile siyasi-ekonomik ilişkileri düzeltmek adına sessiz kalmayın. Haksız ve Hukuksuz İdam kararlarına karşı tepki verin” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48