Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül erın sosyal medya bakan

Bu haber kez okundu.

Urfa STK'lardan Afrin operasyonuna tam destek

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’e yönelik düzenlenen “Zeytin Dalı Harekâtı’na” destek vermek için Şanlıurfa’da faaliyet gösteren 12 sivil toplum kuruluşu, meslek örgütü ve sendika temsilcileri ile işadamları, ŞUTSO’da bir araya gelerekgerçekleştirdikleriaçıklamada, “Zeytin Dalı Harekâtını destekliyoruz” mesajı verdi.

ŞUTSO, Şanlıurfa Ziraat Odası, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, MÜSİAD ve Ekonomi Kulübü Şanlıurfa Şube Başkanlıkları, ŞUPİAD, Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu, Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu, Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği, Evren Sanayi Sitesi Kooperatifi, MEMUR-SEN, KAMU-SEN İl Başkanlıkları adına açıklamayı ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol okudu.

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren 12 sivil toplum kuruluşu, meslek örgütü ve sendika temsilcilerinin ortak açıklaması şöyle:

“Türkiye uluslararası hukuktan doğan hakkını kullanarak terör örgütlerini etkisiz kılmak ulusal güvenliği temin etmek amacıyla Afrin’de askeri müdahale başlatmıştır.

Devletimizin meşru müdafaa hakkıyla ülke bütünlüğünü sınır güvenliğini korumayı terör örgütlerini ortadan kaldırmayı amaçlayan zeytin dalı harekâtını, destekliyoruz. Bu ulusal mücadeleyi milletçe birlik içinde desteklemeliyiz. Bu süreçte yapılan menfi propagandalara karşı milletimizin dikkatli olacağından şüphemiz yoktur.

Türkiye ülke güvenliği ve geleceği için başlattığı bu meşru operasyonlar bazı ülkeler tarafından işgalci konumda gösterilmek istense de Suriye’nin ve hiçbir ülkenin toprağında gözünün olmadığı şu ana kadar sergilediği duruştan gayet nettir.

Suriye’nin egemenliğine saygı gösterilerek yürütülen bu operasyonda amaç terör örgütleri olup sivil nüfusun güvenliğine gösterilen hassasiyet ve dikkat en üst noktadadır. Ayrıca sivillerin evlerine geri dönmesinin sağlanması ve yolunun açılması bölge halkı için umut verici olmuştur.

Ulusal güvenliğin temin edilmesi bölge barışının sağlanması amacıyla bu yola çıkan devletimiz ve bu yolda bizim güvenliğimiz için canını ortaya koyan kahraman askerlerimiz alnının akıyla başarılı olacaktır inşallah.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Mekânları cennet olsun. Dualarımızla askerlerimize destek olmaya çalışıyoruz. Rabbim onları korusun, muvaffak etsin inşallah”.dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48