Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sırnek sosyal medya sırrın

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Turistler Sıra gecesi ile eğleniyor

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkili olan koronavirüs salgınına karşı uzun süredir uygulanan kısıtlamalar, vaka sayılarının düşmesiyle ve aşılanmayla birlikte 1 Temmuz'da sona erdi.

Kısıtlamada belli saat dilimlerinde hizmet veren restoran, kafe ve eğlence mekanları, kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte doldu taştı.

Şanlıurfa'da Pandemi nedeniyle uzun süredir kapalı olan işletmelerde, normalleşme ile yeniden eski günlere dönülmeye başlandı. Şanlıurfa müzik kültürünün vazgeçilmezlerinden olan ve tarihi konukevleri sıra geceleri de turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından duyurduğu haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme ile brikte kapanan bir çok sektör faaliyet göstermeye başladı.

TURİSTLER SIRA GECESİ İLE EĞLENİYOR

Şanlıurfa'da, konuk evlerine giden vatandaşlar sıra gecelerinde eğlenmeye başladılar Yerli ve yabancı konuklar Gündüz kentin tarihi ve turistik mekânlarını gezen konuklan gece de konuk evlerinde düzenlenen sıra gecelerine katılarak burada davul zurna eşliğinde bol bol halay çekerek eğleniyorlar yurt İçinden ve yurt dışından gelen konuklar Konuk evinde öz Urfa sıra gecesi ekibi Şanlıurfalı Sanatçı İbrahim Halil Bulut'un söylediği parçalarla coştu.

KONUK EVLERİNDE DOLULUK ARTI

Konuk evi İşletmecisi İbrahim Halil Sarısu 2 yıldır covid 19 olayı tüm turizm faaliyetleri ciddi oranda bir düşüşe geçmişti Geçtiğimiz günlerde açıklanan programdan sonra Tekrardan çok yoğun rezervasyonlar olmaya başladık özellikle Şanlıurfa'da kültürel ve sosyal bir faaliyet olan Urfa sıra geceleri Turizm'in vazgeçilmez bir parçası olarak tekrar yoğun olarak başladı 1 Temmuz itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamadan dolayı çok yoğun rezervasyon almaya. başladık önceki yılları aramayacağını düşünüyoruz Turizm tesislerine baktığımızda yoğun taleplere gelmeye başladı. Konukevi olarak son günlerde yaptığımız sıra geceleri diğer konaklama hizmetlerinde yeni yeni bir yoğunluk yaşamaya başladık"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49