Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik

Bu haber kez okundu.

Urfa'da pamuk tarlasından avukatlık ve doktorluğu uzanan başarı öyküsü

Güneydoğu illerinden Türkiye’nin batısına doğru tarım işçiliği kapsamında çalışmak amacıyla her yıl binlerce insan göç ediyor. Bu kentlerin en başında Şanlıurfa geliyor. Geçen yıl pandemi nedeniyle tarım işçilerinin şehirlerarası seyahat için izin alması zorunlu olunca il ve ilçe tarım müdürlüklerinin elinde ilk kez resmi rakamlarla ilgili bir veri oluştu. Yaklaşık 240 bin insan Şanlıurfa’dan Türkiye’nin yaklaşık 52 şehrine tarım işçiliği nedeniyle yollara revan oldu. Bu rakama kayıt dışı göç edenler dâhil değil.

Mevsimlik tarım işçiliği yapan Şanlıurfalı Eyüp Tarımak sıra dışı bir yaşam öyküsü olan Dr.Eyüp Tarımak istenildiği zaman imkânsız bir şey olmadığını ispatlayan bir yaşam öyküsüne sahip.

MEVSİMLİK İŞÇİLİĞİNDEN İKİ ÜNİVERSİTE MEZUNLUĞU UZANAN BAŞARI ÖYKÜSÜ

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde fakir bir ailede doğan ve zor koşullar altında yaşam sürdüren Dr.Eyüp Tarımak küçük yaştan itibaren ailesiyle birlikte tarım işçiliği yaparak önce Atatürk üniversitesi tıp fakültesini ardından Beykent üniversitesi hukuk fakültesini bitirerek inanılmaz bir başarıya imza attı.

"8 KARDEŞİZ ZOR ŞARTLARI ALTINDA BABAMIZ BİZİ OKUTU"

Dr.Eyüp Tarımak," Biz 8 kardeşiz zor şartları altında babamız bizi okutu Konya’da şeker pancarı çapası, Adana’da ve Hatay’da pamuk toplama, Samsun’da fındık işçiliğinden mercimek toplamaya kadar bir çok yerde çalıştık Eyüp Tarımak tarım işçisi anne ve babasının eğitim sürecine insanüstü bir gayretle destek sunduğunu ve onların sayesinde bu yerlere gelebildim,"dedi.

"İKİ ÜNİVERSİTE BİTİRDİM HEM DOKTOR HEMDE AVUKAT OLDUM"

Tarımak," Özel bir hastanede pratisyen hekim olarak çalışıyor. 39 yaşındayım. 2 çocuk babasıyım Atatürk üniversitesi tıp fakültesini 2010’da, Beykent üniversitesi hukuk fakültesini ise 2021 ‘ de bitirdim. Küçük yaşlardan itibaren tarım işçiliği yaptım. Tıp fakültesinde okurken bile aile bütçesine katkıda bulunmak amacıyla yazları tarlalarda çalıştım. Kendimden başka bir doktor kardeşim ve devlet memuru bir kardeşim ve kamu işçisi bir kardeşim daha var. Ailede dört üniversite mezunu daha var. Bir kardeşim de üniversite de okuyor. En küçük kardeşimiz Üniversite sınavlarına hazırlanıyor. Tarım işçisi gençlere tavsiyem hiç bir zaman eğitimlerini aksatmasınlar. hiç bir şey onların kişisel kariyerinden önemli değil. Eğer eğitim hayatlarına dört elle sarılırlarsa gelecek daha güzel olacaktır. İleride Sağlıkla ilgili olarak baş gösteren hukuki sorunların çözümüne yönelik kendimi geliştirmek istiyorum. Bu alanda çalışmalar yapmak gibi bir hedefim var"dedi.

"TARLADAN OKULA BAŞLAYAN SERÜVENİM VAR "

Dr.Eyüp Tarımak," Tarım işçiliğinde özellikle kadınların ve çocukların daha çok etkilendiğini söyleyebiliriz. Sabah ezanıyla tarlada çalışmaya başlayan kadınların akşam güneş batışına kadar devam eden mesailerinin ardından yemek, çamaşır gibi zaruri ihtiyaçların giderilmesinde ciddi emeklerinin olduğunu söyleyebilirim. Tabi bu durumda Annemin fedakarlığı nispeten daha fazla olmuştur. Zira hem çalışmak hem de evin ihtiyaçlarını gidermek gibi bir sorumluluğu yüklenmişti. Çocukların ise eğitim hayatının sekteye uğraması her an kaçınılmaz bir hal alıyor.Üstelik bu durum gelecekte tüm yaşamlarını etkileyecek önemli bir kırılma noktası teşkil ediyor. Benim en büyük şansım bu kadar zorluğa rağmen okulların açıldığı gün beni tarladan okula göndermekte bir an olsun bile tereddüt etmeyen Anne ve Babaya sahip olmaktır. Anne ve Babam bu konuda inanılmaz azim ve gayret gösterdiler. Bugün geldiğim noktada şüphesiz onların bu vizyoner bakış açısına sahip olmalarının katkısı büyüktür benim gibi birçok tarım işçisi okuyup kaymakam doktor avukat öğretmen olan Çok insan var yeterki istesinler" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48