Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Pamuk Hasadı Başladı

Türkiye'nin yüzde 43 pamuk ihtiyacını karşılayan Şanlıurfa'da pamukta hasada başlayan üreticiler, rekoltenin tahminlerin üzerinde gerçekleşmesini bekliyor. Sabahın erken saatlerinde tarlalarına giden işçiler, pamuk tarlasında dallarındaki pamukları tek tek topluyor. Tarlalarda saatlerce yorulan işçiler, sıcağa rağmen sabırla hasadı topluyor. Yaklaşık 8-9 saat çalışan işçiler, günlük yevmiye olarak ise 35-45 TL arasında anlaştığı miktarı alıyor. Kilosu şuan 2,85 krş'den satılan pamuğun fiyatının daha da artmasını isteyen çiftçiler, bereketli bir hasat sezonu geçirmeyi umut ediyor.

Yılın ilk pamuk hasadını yapan işçiler, "Havalar çok sıcak, yaklaşık 45 derece sıcaklık var, birde pamuk tarlasında olduğumuz için nem de sıcaklığı bayağı arttırıyor. Çocuklarımızla buraya gelip ekmek parası kazanıyoruz. Yılın ilk pamuğu toplanılıyor. Burada günlük olarak çalışıyoruz, bazıları ise kilo başına çalışıyor. Biz günlük 35 ila 45 TL arasında ücret alıyoruz. Başka bir işimiz yok. Bu nedenle bu işi yapıyoruz dediler”

Mevsimlik işçileri tonu 400 TL'den topladıkları pamuğu Tüccar tarladan tonu 2 Bin 30 krş'den satın alırken Çokubirlik üyelerden tonunu 2 Bin 85 krş'den aldığı belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaHarranıscıPamukHasat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49