Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Urfa'da pamuk bu yıl çiftçiyi sevindirdi
Şanlıurfa'da hasat sezonunun sürdüğü pamuk, rekolte ve fiyatıyla üreticisini sevindirdi. Nisan ve mayıs ayında ekimi yapılan ve bugünlerde hasadı sezonunun yaşandığı pamuk, verim ve fiyat artışıyla üreticisinin yüzünü şimdiden güldürdü.
ŞANLIURFA'DA ‘BEYAZ ALTININ’ ALTIN YILI
Harran ovasında ‘Beyaz Altın’ olarak nitelendirilen pamukta hasat sürüyor. Lifiyle tekstile, çekirdeğiyle yağ ve yem sanayisine, linteriyle kağıt sanayiine, küspesiyle de hayvancılık sektörüne ham madde sağlaması dolayısıyla stratejik ürünlerin başında gelen pamukta Şanlıurfa'da üretimle Türkiye üretiminin yüzde kırkını karşılıyor..
YENİ BİR REKOR DAHA KIRARAK 12 TL'YE ÇIKAN PAMUK ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRDİ
Bu yıl arz sıkıntısı nedeniyle fiyatları hızla tırmanışa geçen pamuk, Türkiye'de de rekor kırmaya devam ediyor. Şanlıurfa'da bu yıl rekor kırarak 12 TL'den işlem gören pamuk, çiftçinin yüzünü güldürüyor.
Harran ovasında yıllardır pamuk düşük fiyattan çıkmayan ancak bu yıl arz sıkıntısı nedeniyle fiyatları hızla tırmanışa geçen pamuktan, yeni bir rekor daha geldi. Pamuk 12 TL’den işlem görüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49