Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Nöbetçi eczanelerde 'gece' kuyruğu
Her yıl yaklaşık 60 bin bebeğin dünyaya geldiği kentte gece nöbetçi olan eczane sayısının 5 olması nedeniyle vatandaşlar eczane önünde kuyruğa giriyor.

NÖBETÇİ ECZANE’DE KUYRUK ÇİLESİ..
Türkiye'nin en kalabalık ve genç nüfusun yoğun olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa'da, her yıl ortalama 60 bini aşkın çocuk dünyaya geliyor. Buna karşın yaklaşık 500 Bin Suriyeli vatandaş buna dahil değil. Şanlıurfa’da kış ayı ile birlikte günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Hastane acillerinde büyük yoğunluk yaşanıyor.
Genellikle kış aylarında artan soğuk algınlığı ve grip vakalarındaki artış nedeniyle hastanelerin gece polikliniklerinde, acillerde ve nöbetçi eczanelerde yoğunluk oluştu. Son dönemdeki gribal enfeksiyon vakalarının artmasıyla çocuk hasta sayısında artış yaşandı. Hastaneye gittikten sonra ilaç almak için nöbetçi eczaneye gelen çok sayıda vatandaş, nöbetçi eczane önündeki oluşan kuyruk sebebiyle büyük bir şaşkınlık yaşadı.

ŞANLIURFA’DA YOĞUNLUK OLUNCA ECZANE ÖNLERİNDE KUYRUK OLUYOR!
Özellikle hafta sonları nüfus yoğunluğuna bağlı olarak 5 eczanenin yetersiz kaldığını söyleyen vatandaşlar, Nöbetçi eczane planlamasının ihtiyaca ve duruma göre yapılmamasına tepki gösterdi.
Yoğun talep karşısında nöbetçi eczane çalışanlarının da hizmet vermekte oldukça zorlandığını ifade eden vatandaşlar, sosyal medya üzerinden de tek nöbetçi eczane uygulamasını eleştirdi.
Karaköprü ilçesinde uzun süre ilaç kuyruğunda bekleyen vatandaşlardan bazıları, ilaç almadan eczane önünden ayrıldı. İlaç almak için dakikalarca sıra bekleyen hasta ve hasta yakınları ise duruma isyan etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49