Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Urfa'da kuş meraklıları pazarda buluşuyor
Şanlıurfa'da kuş beslemeyi hobi edinenler, hafta sonları kurulan pazarda bir araya geliyor. Çarşı'da pazar günleri, özellikle ''taklacı", "dönücü", "makaracı" ve "posta'' cinsi güvercinler, güzellikleri ve ötüşleriyle meraklılarını bekliyor. Zaman zaman kuşlar için kıyasıya pazarlığın yapıldığı mekanda, yediden yetmişe birçok kişi beğendiği güvercini alabilmek için uğraşıyor.
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Harran kapı Bölgesi’ndeki her pazar günleri, kuş pazarı kuruluyor özellikle cinsi güvercinler, meraklılarını bekliyor. Güvercinin yanı sıra cins horoz ve tavuk ta pazarda satılıyor.
GÜVERCİN TUTKUNLARI BU PAZARDA BULUŞUYOR
Kuş meraklılarının sabah erken saatlerinde yolunu tuttuğu pazarda, kuş türleri için yem ve ilaç da satılıyor. Zaman zaman kuşlar için kıyasıya pazarlığın yapıldığı pazarda yediden yetmişe birçok kişi beğendiği güvercini alabilmek için uğraşıyor. Pazarda kuşlar ve meraklıları renkli görüntüler oluşturuyor. Her Pazar günü kurulan pazara binlerce kişi akın ediyor Güvercin besleme alışkanlığının yaygın olduğu Kentte haftanın belirli günlerinde ise "kuşçu kahvehaneleri kuş ihalesi yapılıyor. kuşlar cinsine göre bin lira'den 50 bin liraya kadar alıcı buluyor.
MERAKLILAR PAZAR GÜNLERİNİ KUŞLARA AYIRIYOR
Kuş meraklılarının yoğunluk gösterdiği çarşıda çocuklar da eğlenmenin keyfini çıkarıyor. Büyükler, kuş ticareti yaparken, çocuklar da kuşlarla eğlenerek vakit geçiriyor. Şanlıurfalıların yanı sıra çevre illerden de gelen kuş meraklıları var.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49