Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Urfa'da İsot Festivali Başlıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan ve ilk olma özelliğini taşıyan ‘İsot Festivali’ bu konuda atılmış önemli bir adım olacak. Düzenlenecek festivalde isotlu yemeklerin pişirilmesi, 150 kişilik ekiple sıra gecesi, çiğ köfte yarışması, isot hasadının yapılması, Şanlıurfalı sanatçıların konser vermesi ve yürüyüş yapılması gibi farklı etkinlikler yapılacak. Festival 7-8 ekim tarihlerinde düzenlenecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar, programların 16 Eylülde tarladaki isot hasadıyla başlayacağını bildirdi. Özçınar, 23 Eylülde de isodun tarladan sofraya geliş serüveninin anlatılacağını ifade etti.

Özçınar, “7 Ekim cumartesi günü saat 11.00’de Ulu Cami önünden kortejimiz Haşimiye Meydanı’na, oradan da Barutçu Hanı’na kadar yürüyecek. Saat 12.30 itibariyle isodun tarladan sofraya serüveni konulu bir resim sergimiz olacak. Yine orada Urfalı kardeşlerimizin sevdiği Sedat Anar kardeşimizin bir müzik dinletisi olacak. Daha sonra saat 14.30’da ise yine isottan yapılan çeşitli yemeklerin sunumu ve tanıtımı ile ilgili bir programımız olacak. Bununla birlikte 16.45’te ise ‘Acının en tatlısı isot’ yarışması olacak. Bu yarışma da bizim mutfak müzemizde yapılacak. Daha sonra ise saat 20.00’de Haleplibahçe’de müze önünde konserimiz olacak. Konser verecek olan tüm sanatçı kardeşlerimiz Urfalı olacak. 1. gün Büyükşehir sıra gecesi ekibi, Zekeriya Ünlü, Sedat Anar, havai fişek ve ışık gösterisi ve en sonda da Ferhat Göçer’in bir konseri olacak” ifadelerini kullandı.

Festivalin 2. gününde ise çiğ köfte yarışması ve 150 kişilik bir ekiple sıra gecesi etkinliğinin olacağını söyleyen Özçınar, Urfalı sanatçılar Münevver Özdemir ve Mahmut Tuncer’in de konserler vereceğini sözlerine ekledi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49