Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Urfa'da II Abdülhamit Han Resim Sergisi Açıldı
Merkezi İstanbul'da bulunan Yıldız Sarayı Vakfı tarafından Şanlıurfa'da 'Çağını Aşan Sultan II Abdülhamit Han' paneli ve fotoğraf sergisi düzenlendi. DSİ 15. Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen panele Şanlıurfa Vali Vekili Ahmet Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, eşi Sema Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Yıldız Sarayı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Karahan Uslu, Vakfın Yönetim Kurulu üyeleri, Öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve beraberindeki davetliler Ufkundan İzlerle fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. Açılışın ardından davetliler sergiyi gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Fotoğraf sergisinin ardından "Çağını Aşan Sultan II Abdülhamid Han" konulu panel düzenlendi. Yıldız Sarayı Vakfı Başkanı Zeynep Karahan Uslu moderatörlüğünde düzenlenen panele Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Ahmet Kavas ve Doç. Dr. Mehmet Alkan konuşmacı olarak katıldı.

TARİH GERÇEK OLMALI GERÇEK OLMAZSA TARUMAR OLUR

Tarihin geleceğe doğru bir şekilde taşınması gerektiğini ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Abdulhamit Han'ın çağı nasıl aştığını bizlere bırakmış olduğu eserlerle, korumuş olduğu eserlerle, geliştirdiği eserlerle, vermiş olduğu ufukla biz sergiden de çok şey çıkarabiliriz. Bunu da yapmamız lazım. Zaten tarih gerçek olmalı, tarih gerçek olmazsa tarumar olur, geleceğe taşınmaz. Ne diyoruz, güneş balçıkla sıvanmaz. Dönemler ne olursa olsun hakikatle anılmalı" dedi.

Yıldız Sarayı Vakfı Başkanı Zeynep Karahan Uslu, Kendi kültürümüz kadar farklı medeniyetlerin kültür ürünlerinden de beslenen bir lider oluşu, kız çocuklarının eğitimlerine öncülük edip tarihimizde bir kadına ilk defa paşa unvanı veren ilk padişahımız olmasına kadar olağanüstü bir örnekle karşı karşıyayız" dedi.

Şanlıurfa Vali Vekili Ahmet Yıldız ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmaların ardından panele geçildi. Panelde, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Kalkınma ve Birlik Fikrinin Öncüsü olarak Sultan II. Abdülhamid Han", İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden Prof. Dr. Ahmet Kavas "Sultan II Abdülhamid'in Afrika'lı Müslümanları Tanıma ve Onlarla Yakınlaşma Siyaseti" ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden Doç. Dr. Mehmet Ö Alkan ise "Sultan II.Abdülhamid Döneminde Osmanlı Modernleşmesi" konularında katılımcılara bilgi verdi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaAbdulhamırHan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49