Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Urfa'da ekinler boy verdi
Bölgenin önemli tahıl üretimi merkezlerinden Şanlıurfa’da yeni yıl ile birlikte yağışlar, hububat üreticisine rahat bir nefes aldırdı.
Türkiye’nin en geniş ekilebilir tarım arazisine sahip Şanlıurfa’da buğday ekini yeşerdi. Yeni yıl ile birlikte yağışının düştüğü kentte, yağışların etkisiyle ekinler kısa zamanda boy vermeye başladı. Ekinlerin boy vermesi hem çiftçileri hem de ziraat mühendislerini sevindiriyor. Türkiye’nin hububat ihtiyacını büyük oranda karşılayan Şanlıurfa’da yüksek rekolte beklentisi, Türkiye’nin dışa bağlılığını da azaltıyor.
Şanlıurfa yöresindeki hububat üreticisinin yüzü, ekinlerin yeşermesiyle gülmeye başladı. Çiftçiler, Ocak'ın ilk haftasıyla etkili olan yağmurla bir nebze olsun rahatladı. Yağışın ardından açan güneş ekinlerin kısa zamanda boy vermesini sağladı. Ekinlerin boy vermesi hem çiftçileri sevindirdi hem de Türkiye’nin hububat ihtiyacını büyük oranda karşılayan Şanlıurfa’da yüksek rekolte beklentisi, Türkiye’nin dışa bağlılığını da azaltıyor.

Anahtar Kelimeler:
Urfada Ekinler Boy Verdi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48