Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Cumhuriyetin 98. yılı kutlandı
Şanlıurfa Valiliği Şeref Salonunda Vali Abdullah Erin, ve eşi Gülhan Erin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından tebriklerin kabulünün ardından kutlamalar Cumhuriyet Caddesinde devam etti. Kutlamalar programına AK Parti Milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri, Gülender Zemzem Açanal, İl Emniyet Selçuk Doğuş, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, siyasi parti, kamu kurumu ve STK temsilcileri, askeri erkan, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ve Genç sporcuların çeşitli gösteriler düzenlediği kutlamalarda öğrenciler şiirler okudu. Halk oyunları gösterilerinin de düzenlendiği kutlamalarda minik bir sporcu ile halk oyunlarını sergileyen genç kızlar, protokol üyelerine Türk Bayrağı verdi. Bayrakları alan protokol üyeleri, öperek alınlarına koyduktan sonra gençleri tebrik etti.
Şanlıurfa büyükşehir sıra gecesi ekibi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu sesli mesajının verilmesiyle sona erdi.
"CUMHURİYET KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR"
Gerçekleşen törende konuşan Şanlıurfa Valisi Vali Abdullah Erin: “Milletimizin fıtrat ve geleneklerine en uygun yönetim biçimi olan cumhuriyetin ilanı ilk günden itibaren büyük bir sevinç ve coşkuyla karşılanmış 19 Nisan 1925’ten itibaren de 29 Ekim milli bir bayram olarak kutlanmaya başlamıştır. Atatürk'ün değimiyle cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi olan fazilet rejimidir yani ahlaklı olmanın gerektirdiği doğruluk, yardımseverlik, yiğitlik, bilgelik, alçakgönüllülük gibi yüksek hasretlerin ortak adıdır cumhuriyet” dedi.
“CUMHURİYET DEMOKRASİNİN BAĞIMSIZLIĞIN GÜVENCESİDİR”
Cumhuriyet tüm imkansızlıklara, zorluklara ve umutsuzluğa karşı milletimizin yeniden ayağa kalkması milletin özünde var olan birlik ve beraberlik iradesinin ortak bir bilinçle vücut bulmasıdır. Cumhuriyet demokrasinin bağımsızlığın ve bu güzel vatanda insanca, özgürce, onurluca ve yarından umutlu bir şekilde yaşamanın güvencesidir.
“KİRLİ SENARYOLARA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Tarihimizden aldığımız miras ve ilham ile ve modern çağın gereklerini dikkate alarak inşa etmeye çalıştığımız güçlü ve büyük Türkiye yolunda ülkemizin ve milletimizin geleceği için her alanda büyük bir azimle çalışmaya devam ederken diğer yandan bizleri bir arada tutan ortak değerlere sahip çıkarak hiçbir gücün ve kirli senaryonun bizi yolumuzdan ayırmasına izin vermeyeceğiz.
"ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUM”
Sözlerime son verirken cumhuriyet bayramınızı tekrar kutlar bu vesile ile cumhuriyeti bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49