Öne Çıkanlar sosyal medya eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Çölyak Semineri Düzenlendi
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa Çölyak Derneği tarafından Milli Eğitim Konferans Salonunda rehber öğretmenlere yönelik düzenlenen çölyak hastalığının belirtileri konulu seminere Başkan Fevzi Demirkol’da katıldı. Doktor Neslihan Bulut tarafından çölyak belirtilerinin neler olduğu, öğretmenlerin okulda öğrencilere karşı nasıl davranmalarına yönelik sunumla başlayan programda konuşan Şanlıurfa Çölyak Derneği Başkanı Hasan Doğan, Haliliye Belediyesine çölyak hastalarına yönelik yaptığı desteklerden dolayı teşekkür etti.
Başkan Fevzi Demirkol da, programda yaptığı konuşmada çölyak hastalarının her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Aynı sofrada, aynı yemeği yiyemeyen ailelerinin ne durumda olduklarını hissettiklerini ve bu doğrultuda çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Demirkol, şöyle konuştu:
“Haliliye Belediyesi olarak hizmet anlayışımızda şu var; insanlarımızın huzurlu, mutlu, geleceğe güvenle baktığı hizmet anlayışını sergilemek istiyoruz. Bu bağlamda, halkımızın ihtiyaçlarını sıkıntı haline dönmeden tespit edip, ona göre gerekli hizmetlerimizi yürütmek ve tedbirleri almak durumundayız. Çölyakla ilgili daha öncesinde, dernekten çölyak hastalığından haberdar olmamız bizim için yeterliydi. Bu hususta çalışma başlattık. Çölyak ne demektir, çölyaklı hastalarımızın ihtiyacı nedir bunları tespit ettik. Hastalarımızın yaşam seviyesini arttırmak için gerekli çalışmalar yaptık. Aynı sofrada oturup, aynı yemeği yiyemeyen ailelerin ızdırabını gönlümüzde hissettik. Hayatı boyunca tatmadığı yemeği, ailesiyle bir makarna yiyemeyen, herhangi bir yemekte ailesiyle aynı yemeği paylaşamayan insanların ve onların ailelerinin ne kadar mustarip anlamamız, hizmetimizi ona göre yapmamız gerekiyordu. Bu uğurda, çölyak hastalarının gıda maddelerini temin ettik.”
Programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya Suluyer,Şanlıurfa Çölyak dernek başkanı Hasan Doğan, il genelindeki rehber öğretmenleri ile çölyak hasta yakınları katıldı.

Anahtar Kelimeler:
UrfaUrfahaberColyakSemıner
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49