Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Urfa'da çölyak hastaları doktorsuz kaldı
Şanlıurfa’da bulunan 2 bin çölyak hastasından 720’si çocuk. Belediyeler destek veriyor fakat özellikle çocuk gastroloji bölümünde doktor olmaması hastaları çevre illere yönlendiriyor.
Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan tek gastroenteroloji uzmanın da tayin çıkması ve yerine atanan gastroetntolji Doktoru Kente tayin olduğu gibi sağlık sebeplerinden dolayı iznine ayrılması Çölyak hastalarını mağdur etti.
GELEN DOKTOR ÜCRETSİZ İZİNE AYDILDI
Türkiye'nin 8'nci büyük şehir Şanlıurfa'da yakalık 5 yıldır çocuk gastroenteroloji doktoru gelip gidiyor. Gelen doktor 4-5 ayda Kentti terk ediyor. Şanlıurfa'da çölyak hastalığını teşhis edebilecek bir polikliniğin ve çocuk Doktoru yok hastalar büyük illere gitmek zorunda kalıyor. 6 Ay önce Şanlıurfa'ya tayini çıkan doktor yine başka bir şehre tayin oldu. Kentte atması yapılan yeni doktor ise Kente geldiği gibi sağlık sebeplerinden dolayı izine ayrıldı Gastroenteroloji uzmanının Şanlıurfa’da bulunmaması çölyak hastalarını mağdur etmeye devam ediyor. Çevredeki illere gitmek zorunda kalan hastalar, İl Valisi Abdullah Erin, İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm ve siyasilerden sorunun çözülmesini istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49