Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Urfa'da çiftçiler dertli

Şanlıurfa'da her yıl milyonlarca ton hububat üretimi gerçekleşirken, bu sezon çiftçilerin pek de bir umudu yok. Kasım ayının bitmesine az bir zaman kalmasına rağmen, bölgeye henüz yağış düşmedi. Şanlıurfa, kuraklıkla karşı karşıya.

Şanlıurfa'da buğday, arpa ve mercimek yoğun şekilde ekimi yapılıyor. Sonbahar yeterli yağışın düşmemesi sonucu ortaya çıkan kuraklık riski ise bölge çiftçisini endişelendiriyor

Türkiye'nin hububat ambarı olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da çiftçiler, geçen yıl yağışların az olduğunu hatırlatarak, bu yılın verimsiz olduğunu söylüyor. Özellikle kuru tarım yapılan bölgelerde çiftçiler umudunu tümden kaybederken, sulu tarım yapanlar da elektrik borcu nedeniyle fazla sulama yapamıyor.

ŞANLIURFA’DA YAĞMUR DUASI YAPILDI

Geçen hafta Kasım ayına gelinmesine rağmen henüz yağış alamadığı için kuraklık tehlikesi yaşayan Şanlıurfa'da kent genelindeki bazı camilerde yağmur duası okundu. Cuma namazı sonrasında yapılan duada kuraklık endişesine karşı Allah'tan rahmet dilendi.

Şanlıurfa'da Kasım ortalarının gelmesiyle, yağmur yağmamasından dolayı yaşanan kuraklık, başta çiftçiler olmak üzere herkesi tedirgin ediyor. Şanlıurfa'da Cuma namazının ardından ellerini semaya kaldıran cami cemaati, kuraklığın sona ermesi için dua etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49