Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Araçlar Yolda Kaldı

Kış mevsiminin kendini gösterdiği şubat ayında Türkiye soğuğa teslim oldu. Eksikleri son yıllarda ilk defa gören Şanlıurfalılarda soğuğa hazırlıksız yakalandı. Son günlerde -4’leri gören kentte araç sürücüleri hazırlıksız yakalanarak yolda kaldılar.

Şanlıurfa’da geçen yıl sakin geçen kış ayı etkisini bu yıl gösterince yol kenarında araçlar tek tek sıraya girdi. Yolda kalan araçlar daha önce önlemini almayınca sanayi yolunda arıza verdi.

Araçların bakımı konusunda uyarılarda bulunan sanayi esnafları Urfanatik mikrofonları aracılığıyla kış ayı gelmeden bakımların yapılması gerektiğine dikkat çekti.

“KIŞ BAKIMI YAPILMASA 4-5 BİN TL MASRAF GİDER”

Kış bakımı yapılmasa 4-5 bin TL masraf gideceğini söyleyen sanayi esnafı İsmail Usta: “Görüyorsunuz yolda kalan araçlar çekici yardımıyla geliyor kış bakımlarını yapmıyorlar araçlar yolda kalıyor. Son yılarda gördüğümüz en büyük soğuklukları bu 2 yıldır yaşıyoruz. Hiç araca antifriz koymayan arkadaşlar var, araç sahipleri var buraya araçlar soğuktan arza yaptığı için çekiciyle geldi. Araç sürücüleri sabah araca binmeden önce araçlarını kontrol etmeleri lazım eğer araç donmuşsa çalıştırmayacaklar artı kışlık antifrizi zamanında koymaları lazım koymadıkları zaman araç motoru zarar görür ve sanayiye gelip 4-5 bin TL’ye masraf yaparlar. Tabi bunları yaşanması da bizde yoğunluk yaşatıyor bizde istemiyoruz bu müşterilerimizin bu sebepten gelmelerini yani en önemlisi Kışlık bakımlarını, antifrizleri zamanında yapmaları” ifadelerini kullandı.

“ARAÇLARIN ARIZASI BİRBİRİNE BAĞLI”

Araçların arızası birbirine bağlı olduğunu söyleyen Sanayi esnafı Zeynel Abidin Doğan: “sürücülerin havaların soğuk olmasından dolayı dikkat etmeleri gerekiyor mesela bundan 1 ay önce antifriz katılsaydı daha iyi olurdu. Araçların periyodik bakımları yapıldığı zaman araçlarda sıkıntı olmaz. Araç sahipleri araçlarını 2 ayda bir getirmeleri lazım mesela aracın sesinde bir değişiklik olursa tamirciye gitmesi lazım yoksa araç arza yapar hepsi birbirine bağlı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49