Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Alerji Polikliniği Hizmete Girdi

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmete giren Yetişkin Alerji ve İmmünoloji Polikliniği sayesinde yetişkin hastalar şehir dışına gitmek zorunda kalmayacak. Hizmete giren poliklinikle ilgili bilgi veren Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra KARABİBERŞanlıurfa’da Çocuk Alerji Polikliniği hizmeti verildiğini ancak yetişkinlerin karşılaştığı alerji hastalıklarının tedavisi için hastaların bugüne kadar il dışına çıkmak zorunda kaldığını söyledi.

Karabiber; Polikliniğimizde hastalarla ilgili ilk değerlendirme yapıldıktan sonra eğer hastalığa uygunsa 'immünoterapi' yöntemiyle hastanın rahatsızlığını yok etme şansımız söz konusu oluyor. İmmünoterapiyle hastanın bağışıklık sisteminin alerji nedenine duyarsızlaşmasını sağlıyoruz" dedi.

Bazı alerjik hastalıkların organ hasarına da neden olabileceğini belirten karabiber, bu süreç başlamadan hastaların immünoloji ve alerji uzmanına başvurması gerektiğini söyledi. Bağışıklık sistemi zayıflıklarından kaynaklı genetik geçişli olan hastalıklarda ise hastanın enfeksiyona eğilimli olduğunu ve sık sık zatürre, kulak iltihabı, sinüzit geçirebildiklerini ifade eden karabiber, bu hastalara da tanı koyarak immün sistemlerini güçlendirici tedavi uyguladıklarını belirtti.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra KARABİBER Alerji; vücudumuzun bağışıklık sisteminin kendisinden olmayan şeylere karşı gösterdiği aşırı tepki olarak tarif edilebilir. Bu tanımda iki önemli nokta var. Birincisi; vücudumuzun bir parçası ya da yapıtaşı olmayan, ancak bir şekilde vücudumuzla ilişki kuran temasa geçen faktörler. Örneğin; yiyecekler, polenler, böcek ısırıkları, ilaçlar, hayvanlar gibi… İnsan vücudunun dış dünyayla ilişki kuran sistemleri örneğin cildimiz, mide bağırsak sistemimiz ya da solunum sistemimiz ortamda olup biten şeylere karşı tepkisiz kalmaz. Kendisini korumaya savunmaya yönelik tepkiler verir. İkinci önemli nokta ise bu tepkinin bazı insanlarda aşırı olduğudur.

Alerji ve İmmünoloji birçok farklı konuyu kapsayan bilim dalı, özellikle organizmaların bağışıklık sistemlerinin sağlıklı oldukları veya hastalıklı oldukları durumlardaki hâli ve fizyolojik işlevleri ile insanların bağışıklık sistemlerinin uygunsuz bir şekilde işlemesi sonucu oluşan immünolojik bozuklukları (örneğin otoimmün bozukluklar) kapsamaktadır.

Alerji tedavisi için temel çözüm alerjiye neden olan etkenin ortadan kaldırılmasıdır. Birçok insan için alerjenlerden korunmak bile sıkıntıyı büyük ölçüde hafifletir, semptomları ortadan kaldırır. Ancak semptom ve bulgular günlük yaşantıyı ve yapılan işi etkilemeye başladığında doktora başvurmak gerekir.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları polikliniğinde;

- Allerjik astım

- Kronik ürtiker – Anjioödem

- İlaç alerjisi

- Arı alerjisi

- Besin alerjisi

- Allerjikrinit

- HerediterAnjioödem

- immun Yetmezlik

- İmmunoterapi

Hastalıklar tedavi edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:
UrfaHastaneDoktor
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49