Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

Urfa acı serüveni başladı
Şanlıurfa’da Ağustos ayının başından Eylül ayının sonuna kadar Şanlıurfa’da hemen hemen her sokakta, her tarlada sıkça isotlara rastlamak mümkün. Şanlıurfalıların mutfak kültürün zenginlik katan isot, Şanlıurfalıların her yemeğinde tadını almak mümkün. Tarladan sofralara gelene kadar isotun hangi aşamalardan geçtiğini ve isotun baharata dönüştürme aşamalarını bu haberimizde ele aldık.
Şanlıurfa’da bu yıl yaşanan kuraklık ve elektrik kesintilerinden dolayı biber yetiştiren çiftçilerin az verim elde ettiğini belirten esnaf, bu yıl biberlerin az olmasından dolayı sezonu erken kapatma ihtimali olduğunu ve herkesin şimdiden isotlarını çıkarması konusunda uyardı.
Sezonun açılmasıyla birlikte vatandaşı uyarıda bulunan esnaf Mehmet Ölmez ise şunları kaydetti, “isot sezonumuzu açtık. Bu yıl kırmızıbiberlerimizin süresi kısadır. Bütün hemşerilerimize buradan duyurmak istiyorum. Bir an önce biberlerini çıkarsınlar. İklim değişikliğinden dolayı sıcaklardan dolayı biberlerde yanmalar meydana geldi. Sezonu açtık burada kadınlar biberlerin tohumlarını ayıklıyor. Bizim yaptığımız tamamen el emeğidir. Sizde görüyorsunuz. Hiçbir şekilde fabrika yapımı değildir. Sezonu daha yeni açtık ona rağmen satışlarımız oluyorBu yıl kimsenin bibersiz kalmaması için şimdiden yapmalarını tavsiye ediyorum. Şuanda talep iyi görünüyor. Bu yıl çoğu bölgede elektrik sorunu olduğu için sulama yetersiz yapıldığı için verim az oldu. Bu konuda da uyarıda bulunmak istiyorum. İnsanların bir yıllık emeği o tarlada çürüyor. Devletimizin çiftçilerimize destek olmasını istiyoruz. Kadınlar buraya gelip yanımızda çalışıyorlar. Burada günde 50’ya yakın kadın çalışıyor. Burada ekmek paralarını çıkarmaya çalışıyorlar. Bizde burada kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çalışma şartları gerçekten zor acının ve sıcağın altına çalışıyorlar. Gerçekten Şanlıurfalıların çilesi çoktur. Özellikle işsizlik konusunda sorunumuz oldukça fazladır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48