Öne Çıkanlar buyuksehır sanlıurfa Başkan Kuş Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Üniversitede Organ Nakli Kuruldu
2010 yılından beri yapılan çalışmalarla gerekli alt yapı çalışmaları tamamlanmış yeterli ekibi olan üniversite hastanesinde organ nakli birimi kuruldu.
 
Bu alanda yapılan girişimleri tertip eden ve birimin kurulması hususunda büyük emekleri olan Harran Üniversitesi Genel Cerrahi anabilim dalında öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Özgönül, İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim dalı karaciğer ve safra yolları cerrahisinde eğitim alması ile başlamış olup, aynı öğretim üyesinin 2012 yılında İnönü Üniversitesi Karaciğer nakli Enstitüsünde eğitimi ile devam etmiştir.
 
2013 yılında Rektör Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığının görüşü alınarak, yeterli ekip ve altyapıya sahip, hasta sayısı yönünden zengin olan hastanede organ nakli birimi kurulmuştur.
 
Doç. Dr. Abdullah Özgönül konu ile alakalı yapmış olduğu açıklamada, organ naklinin önemine dikkat çekerek; “Organ nakli, 20. yüzyılın ikinci yarısında gerçekleştirilmiş en büyük tıbbı başarıdır. Organ nakli, vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam bir doku veya organın nakledilmesidir. Bu işlem, günümüzde birçok kronik organ hastalıklarında uygulanan rutin, geçerli ve ileri bir tedavi yöntemidir.
 
Organizasyonunun başarıya ulaşması ve ilerlemesi için klinik, teknik, idari ve politik desteklerin yeterli olması, iyi bir planlama, sistemli ve planlı bir yaklaşımla oluşturulan koordinasyon gerekmektedir. Ayrıca organ nakli birimi uzun vadeli bir yatırım olup, her düzeyde, süreklilik, sabır ve önemsenme gerektirmektedir.” Dedi.
 
Doç.Dr Özgönül yaptığı açıklamada: “Bu birimde hizmet verecek öğretim üyelerinin belirlendi. Yanı sıra ilimizde siyasiler ile görüşüldü, birimin ilimize faydaları anlatılarak destekleri alındı. Bilahare Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Daire Başkanlığı ile görüşüldü. Ve 2014 yılı içinde Üniversitemiz bünyesinde organ nakli sertifikasyonu verilmesi için ön karar alındı.
 
Urfa il genelinde kadavra ve canlı organ bağışlarının artırılması için Sağlık Müdürlüğü ile görüşmeler devam etmektedir. “Dedi.
 
Bu birimin kurulmasının şanlıurfa ve bölge için önemli bir girişim olduğunu da sözlerine ekleyen Dr.Özgönül emeği geçen başta üniversite rektörü Prof.Dr İbrahim
 
Halil Mutlu ve Tıp Fak. Dekanı Prof.Dr Tevfik Sabuncu ve baştabip Prof.Dr İbrahim Can Kürkçüoğlu’na teşekkür etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49