Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Üniversite Hastanesinden  Çocuk Kalp Ameliyatı
Harran Üniversitesine bağlı Araştırma ve Uygulama Hastanesi kalp cerrahisi ana bilim dalı öğretim üyeleri,Doç.Dr.Mustafa Göz Başkanlığında çocuk kalp ameliyatlarına başladı.
 
Daha öncede yapılan fakat rutin olmayan çocuk kalp ameliyatlarını Doç.Dr. Abdussamet Hazar,Yrd.Doç.Dr. Mehmet Salih Aydın,Yrd.Doç.Dr. Aydemir Koçarslan’la gerçekleştiren bölüm başkanı Doç.Dr.Mustafa Göz,artık bu ameliyatlar için büyük merkezlere gidilmesine gerek kalmadığını söyledi.
 
Bu bağlamda çocuk hastanesine, morarma ve akciğer intihabı şikâyeti ile başvurulan 4 aylık Y.B isimli bebeğin yakınlarına, kalpten çıkan büyük damarlar arasında açık olduğu, bunun kapanması gerektiği iletilmiş olup ameliyata alınmıştır. Başarılı geçen ameliyat sonunda hasta bebek Y.B sağlığına kavuşmuştur.
 
Ana bilim dalı başkanı Doç.Dr.Mustafa Göz yaptığı açıklamada ”Bölgede görülen yüksek doğum oranı, akrabaevlilikleri, doğum yaşının küçük olması, doğum sıklığı ve yetersiz beslenme nedeniyle çocuk kalp hastalıklarına sık rastlanmaktadır. Fakat bu gibi hastaların artık büyük merkezlere gitmesine gerek yoktur. Bu alanda tüm cerrahi ameliyatlar Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanemizde yapılabilmektedir” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49