Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sosyal medya sırnek sırrın

Bu haber kez okundu.

Türkiye’de örnek bir belediye oldu.
 Şanlıurfa’da yerel seçim adayları görücüye çıkmaya başladı.
Karaköprü ilçesinde Belediye başkanlığı için aday adayı olan eski belediye başkanı Ahmet
Güzel, Karaköprü halkının kendisini sevdiğini ve bu yüzden aday adayı değil de, aday olduğunu söyledi.
Güzel, daha önceki başkanlık döneminde gerçekleştirdiği faaliyetleri anlatarak, Karaköprü için tekrar hizmete hazırlandığını söyledi.
Ahmet Güzel özel açıklama yaparak, Karaköprü hakkında bilgi vererek, daha önceki çalışmalarını anlatan Güzel, “1999 yılında Karaköprü belediye başkanı olduğumda Karaköprü’nün 5121 nüfusu vardı. Seçmen değil nüfusunu söylüyorum. Biz Karaköprü’yü bir köy olarak aldık ne alt yapı, ne su, ne de yol vardı. Hiçbir araç yok 3 ay kendi özel aracımla gezdim, ben bu işin altından kalmayacağımı düşünerek istifa etmek istedim, eşimizin, dostumuzun sayesinde bana dediler ki sen bu işi başarırsın, biz de esnaflıktan geldik, Sanayi’den gelerek her hangi bir bürokrat değiliz. Biz kendi birikimimizle Karaköprü belediyesine 10 yıl boyunca hizmet ettik daha önce bir metre yol, kanalizasyon dahil, hiç bir şey yoktu. Vatandaşlar, Karaköprü’den göç etmeye başlamıştı. Ben vatandaşların kapısını bire bir çaldım, yapmayın evinizi satmayın o zamanın değeri ile 1 milyona evleri satıyorlardı. O zamandan kalan kayıtlar da vardır. Ahmet Güzel’in 40 milyon bankada parası vardı, ben o zaman bu parayla 40 tane daire alabilirdim ama ben almadım vatandaşlardan rica ettim evinizi satmayın, gelin burada oturun bana güvenin ve burayı pırıl pırıl bir şehir yapacağım ilk 5 yıl çok projeler ve çalışmalar yaptım. Park olsun yol olsun gerek yaptık, vatandaşlarla istişare konusunda hep beraber istişare ettik, oradaki Karaköprü sakinler orada kaldı ikinci 5 yıla gelince asfalt şantiyesi, makine ikmali kurduk Karaköprü’ye devası bir belediye yaptık Türkiye’de örnek bir belediye oldu.
Benim dönemimde Karaköprü’de bir tek gece kondu ruhsatsız ev yaptırmadım ben bunun üstüne basarak söylüyorum varsa gelsinler desinler Ahmet Güzel filan yerde gece kondu yaptı desinler ben şuanda Karaköprü’yü Şanlıurfa’yı terk ederim.
Ama şuanda belediye başkanı desin ki ben de yaptırmadım ama onu diyemez çünkü yaptırmış başta kendileri ailesi ve akrabaları gece kondu da oturuyor .
Bir bina yıkıldığı zaman veya vatandaş kendi binasını yıkarken arsalaşmış oraya müteahhit girecek site yapacak şuan ki belediye başkanı kamera alıp oraya gidiyor kentsel dönüşüm yaptık diyor böyle bir şeye bende gülüyorum vatandaşta gülüyor.
“500 gecekondu yıktım ya o”
Karaköprü Karaköprü olmasının tek sebebi başta Allah’ın yardımı ve benim kendi ekibimin eseridir. Ben orada yaklaşık 500 yakın gece kondu yıktım gece kondu sahipleri gel gece kondu muzu yık diyor her hangi bir vatandaşın her hangi bir gece kondu sahibini mağdur etmedim gece kondu karşılığında kendilerine daire veriyordum şuan ki belediye başkanı bir tek gece kondu yıkmadı.
“Partiye zarar veriyor diye dosya hazırlamış”
Ben bunları konuşurken ne bundan ne partiden nede bir başkasından çekinmiyorum Belediye başkanı kendi Ekibiyle bir dosya yapmış Ahmet Güzel Ak partiye zarar veriyor. Gerek
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba gerek ben partiye zarar veriyormuşuz ve genel merkeze dosyayı göndermiş Beni Genel merkezden aradılar ben dedim ki ben ne söylemişsem o sözün arkasındayım gelip bakabilirsiniz ben mi Ak Partiye zarar veriyorum yoksa şuanda mevcut Belediye Başkanı mı zarar veriyor.
“Ben aday adayı değilim adayım”
Seçime gelince ben adayım aday adayı değilim arkadaşımız geçen seçimden köylerden, Eyyübiye’den, Devteşti’den oralardan adamlar getirip arsalara evlerin üstüne yazdırıp seçmen yaptırdı. Gerçek Karaköprü’lü vatandaşlar gerçek başkanlarını seçemedi. 3000 oy getiren insan karşısında Karaköprülü vatandaş ne yapsın bugünde aynısını yapıyor desin ki yapmıyorum ben onun getirip yazdırdıkları adamları konuştururum her kese söz verdi bir siyasetçi söz verdi mi o sözünü yerine getirmesi gerek Şu anda Şanlıurfa’da 2 milyon nüfusu var bunların yaklaşık 1,5 milyonu beni tanır beni bilir nasıl bilir Belediye başkanlığından dolayı değil esnaflığımdan dolayı beni bilir kısmanda Belediye başkanlığından beni tanır bir tane desin ki Ahmet Güzel verdiği sözde durmadı çıksın söylesin ben 500 kişi karşısında çıkarırım söz verdin mi yapacaksın yapmadın mı siyasetçinin ömrü kısa olur.
“Televizyona çıkıp her anlatacağım”
Şunda boş evlerde seçmen yazılmışsa bu Cuma değil öbür Cuma televizyona çıkıp bütün televizyonları başında olanlara mesaj atacağım kendisi köyünde ve mahallesinde adam yazdırmışsa onları teker teker açıklayacağım arkadaşımız dün bugündür diyor bizim Araplarda bir söz var”elyop helyom” günü kurtarmakla siyaset olmaz ömrü kısa olur insanlar onlara güvenmez
Önümdeki seçimde Karaköprü belediyesinde adayım vatandaş ayıldı ne partiye bakıyor, ne siyasi görüşe bakıyor bütün Urfa’nın geneli de öyledir. Kim belediye başkanıyla birebir oturuyorsa kim bire bir çay içebiliyorsa ona verecek birde belediye başkanın çalışkanlığına oyunun verecektir.
“Bir gün herkes Karaköprülü olacak”
Karaköprü Karaköprü olmuşsa Ahmet Güzel ve ekibi sayesinde olmuştur. Ben oraya bir yazı yazmıştım 2000 yılında bir gün herkes Karaköprü’lü olacak her Urfa’lının bir evi Karaköprü’de evi vardır. Urfa’da yemek yemek, çay içmek bir sanattır, kültürü bile sanattır. bunları bilmek lazım, öğrenmek lazım nu esnaflıktan gelmek gerek
Karaköprü’ye yapılan bütün yatırımlar kendi mahallesine kendi köyüne gidiyor, bir vatandaşta gidip hizmet dediği zaman biz programa almışız diyor ne programı ya vatandaş hizmet istiyor.
Karaköprü yaşanacak bir yerdir biz Belediye başkanı olduğumuz taktirde 88 tane mahallemizde aynı hizmeti yapacağız” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49