Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

Turist Sayısında Büyük Artış Oldu

Şanlıurfa'nın Harran ilçesi Konik kubbeli evleri ve farklı mimarisiyle büyük bir kitle turistin gelmesi hedefleniyor , Dünyanın en eski yerleşim yerleri arasında gösterilen, Asur ve Emeviler'e bir dönem başkentlik yapan, ilk İslam Üniversitesinin kalıntılarının bulunduğu Harran ilçesini ziyaret edenler, geçmişe yolculuk yapma imkanı buluyor. İlçeye gelen turistler kubbe evleri gezip Ovanın yöresel kıyafetlerini giyerek resim çektiriyor.

11 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan ve dünyanın ilk üniversitesinin bulunduğu tarihi Harran İlçesi'ne gelen yabancı turistler, ören yerini ve Harran Kalesi'ni geziyor kubbe evleri gezip yöresel kıyafetlerle fotoğraf çektirip, deve ile gezinti yapıyorlar.

Harran ilçesinde turizm işletmecileri, turizm sezonun başlamasıyla yoğunluğunu artacağını belirterek, her yıl ilçeye gelen turist sayısında artış yaşandığını belirten, işletmeciler,"Harran dünyanın ilk üniversitesinin olduğu yerdir. artık Şanlıurfa'da uçaklar günde iki üç sefer uçuş yapmakta Harran'a günü birlik geziler düzenleniyor. burası medyada daha iyi tanıtılırsa daha çok turist gelebileceğini belirtiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49