Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül sosyal medya erın bakan

Bu haber kez okundu.

Tüketim 6 Tondan 3 Tona Düştü

Yemek kültürü ve lezzetleriyle adından söz ettiren Şanlıurfa. da neredeyse her köşesine kurulan seyyar Ciğer tezgahlardan dumanlar yükseliyor Şanlıurfa, da Porsiyonu ortalama 30 lira civarında olan Ciğer servis ediliyor.

CİĞER EN ÇOK TÜKETİLEN YEMEKLERİN ARASINDA YER ALIYOR

Türkiye’nin yemek kültürü bakımından en zengin kentlerinden biri olan Şanlıurfa’da, ciğer en çok tüketilen yemeklerin arasında yer alıyor. Sabah akşam demeden ciğerin tüketildiği Şanlıurfa’da özellikle de Kış aylarında bu tüketim biraz daha artıyor..

Yüzlerce ciğer kebapçısının bulunduğu kent genelinde sabah erken saatlerde itibaren ciğer kokusunun yayıldığı Şanlıurfa’da yoğunluk daha da oluşuyor. Daha çok yemekleri ve geniş mutfağıyla ön plana çıkıyordu. Ancak Canlı hayvan kesiminin azalmasıyla ortaya çıkan fiyat artışının tüketimin azalmasına neden oldu.

TÜKETİM 6 TONDAN 3 TONA DÜŞTÜ

Şanlıurfa'da canlı hayvan kesiminin azalmasıyla fiyat artışının yaşandığı ciğerde, günlük tüketim 6 tondan 3 tona düştü. 5 ay önce kilosu 60 lira olan ciğerin fiyatı, 100 liraya çıktı.

KESİM AZ YAPILDIĞINDAN FİYATLARDA ARTIŞ YAŞANIYOR

Ciğerci esnafı İbrahim Karaca, "Bugün 1 kilo kuzu Ciğeri 100 TL'yı geçti, çok pahalı oldu. Şanlıurfa ciğerle Türkiye’nin gündeminde bundan dolayı işlerin çok olmaması nedeniyle kesim olmuyor, Özelikle kuzu ciğeri sıkıntısını yaşıyoruz, ciğer çok pahalı oldu, Şanlıurfa’da günlük 6 tona yakın ciğer tüketiliyor ama bunun artan fiyat pahallığı nedeniyle işler yarı yarıya düştü. Şu an kuzu ciğerin kilogram fiyatı 100 lira. Canlı hayvan fiyatının yüksek olması nedeniyle kesim az yapıldığından fiyatlarda artış yaşanıyor. Ama yinede işlerimiz iyidir"dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48