Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Tugayın İçinden Geçen Çevre Yolu Açıksu’ya Bağlandı
Yaklaşık bir yıldır Şanlıurfa Belediyesi tarafından yapımı devam eden kentin Kuzey Batı çevreyolu Açıksu caddesine bağlandı. İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Kavşağından başlayarak Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı içerisinden 1 kilometre mesafesi olan çevre yolunun trafiğe açılması için tugayın yol üstünde yapımı devam eden iki köprünün tamamlanması bekleniyor. Şanlıurfa Kuzey Batı Çevre yolunun Tugay içerisindeki 1 kilometrelik alanda 320 bin metreküplük kazı çalışması yapılarak tamamlandığı şuan ise yolun Ahmet Yesevi Mahallesine bağlandığı bildirildi. Buradan da Direkli Mahallesi ve Evren Sanayi Sitesine bağlanacak olan Kuzey Batı Çevre Yolunun son noktası Evren Sanayi sitesinden Gaziantep yolu. Şanlıurfa’nın etrafındaki 36 kilometrelik çevre yolu halkasının sonuncusu olan Kuzey Batı Çevre Yolunun, kentin trafiğine önemli ölçüde nefes aldıracak. Direkli, Ahmet Yesevi, Karaköprü’de ikamet eden iş yeri Organize Sanayi Bölgesinde ve Evren Sanayi Sitesinde bulunan esnaf ve işçilerin yolunu kısaltacak olan Kuzey Batı Çevre Yolu ilk etapta Ahmet Yesevi Açıksu Caddesine kadar olan kısmı trafiğe açılacak.
Şanlıurfa Kuzey Batı Çevre Yolunun bir milat olduğunu belerten belediye başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, “Yol üzerinde şuan 2 köprü yapılıyor. Yolun açılması için bu köprüleri bekliyoruz. Yolu biz Devteşti’nde 12 metrelik yola oradan da Süleymaniye’ye bağlamış olacağız. Oradan sonrası ise Karayolları ağına devredilecek. Bu yolun bize maliyeti 15 Milyon TL oldu. Bundan sonraki görev Karayollarının, onlarda bu yolu Akabe’ye bağlayacak. Bakın büyük proje, büyük proje, öyle büyük projelerimiz var ki; herkes görüyor. Aseriyenin içinden geçirdiğimiz çevre yolu bile bir milattır arkadaşlar. Diyarbakır yolu. Şimdi yeni stadyumun oradan giriyorsunuz tam lunaparkın çıkıyorsunuz.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49