Öne Çıkanlar eyyübiye Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks

Bu haber kez okundu.

Temel Yenidoğan Yoğun Bakım Kursu ve NRP Eğiticisi Güncelleme Eğitimi yapıldı

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz,

“Bu yıl çok sayıda eğitim tamamladık. Bizim amacımız yeni doğana eli değen herkesin bu konuda eğitimlerini tamamlayıp, yanlışlarını düzeltip, eksikliklerini görüp, doğru şekilde müdahalelerini yapmasıdır. Şanlıurfa ilinde “Temel yenidoğan bakım eğitimi” ve “Nrp” eğitimleri konusunda eğitim almamış yeni doğana eli değen hiçbir personelimizin kalmamasını amaçlıyoruz. Ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik Bakanlığımızca hekim dışı sağlık personeline yönelik "Temel Yenidoğan Bakımı Eğitim Programı" yürütülmektedir. Program kapsamında 2022 yılı boyunca ilimiz genelinde kamu, özel ve üniversite hastanelerinde çalışan hekim dışı personellere yönelik bir dizi eğitim planlanmıştır. Bu kapsamda 19-20 Aralık 2022 tarihlerinde Halk Sağlığı Başkanlığımız Eğitim Salonlarında eğitim yapılmıştır. Göbeklitepe ve Farabi olmak üzere 2 salonda toplam 40 sağlık personeline 8 ilden görevlendirilen 22 profesyonel eğitimci tarafından eğitim verilmiştir. Bu eğitimin pratik uygulaması yenidoğan transport ambulanslarımızla gerçekleştirilmiştir. 2022 yılı içerisinde il genelinde toplam 353 sağlık personeline “Temel Yenidoğan Eğitimi” verilmiştir.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz, Eğitici eğitimleri veren Doç. Dr. İlker GÜNAY başkanlığında 8 ilden gelen 22 eğitimci hocalarımıza ve katıldığınız için siz sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi

Yapılan eğitimlere kamu, özel ve üniversite doğum yapılan sağlık kuruluşlarında görev yapan hekim, ebe, hemşire personeller katılmıştır. İlimiz sağlık yöneticilerinin katılımlarıyla Müdürlüğümüz konferans salonunda düzenlenen törenle başarılı olan katılımcılara sertifikaları verilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49