Öne Çıkanlar Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor muzaffer patates hasad

Bu haber kez okundu.

Teknolojiye yenik düştü
 Şanlıurfa’da, bir zamanların gözde mesleği olan kalaycılık, teknoloji karşısında yenik düşerek, yok olmaya yüz tuttu.

Bakırcılar çarşısında kalaycılık yapan birkaç esnaf, artık kalaycılığın değerinin kalmadığına dikkat çekerek, kalaycılar arasında geç çalışanların olmadığını, kalan birkaç kalaycının ise eski toprak denen nesil olduğunu aktardı. 30 yıldan beri kalaycılık yaptığını söyleyen kalaycı, bakırcılar çarşısında sayıları parmakla sayılacak kadar kalaycının kaldığını dile getirerek, artık kalaycılığa rağbet olmadığını belirtti. Teknolojinin, kalaycılığı da bitirdiğini söyleyen kalaycı, bu meslekle artık kimsenin uğraşmadığını ve kalaycılıkta artık iş olmadığını da söyledi. Eskisi kadar bakır kaplarının kullanılmadığını ve artık bakır kapların süs eşyaları olarak kullanıldığını belirten kalaycı, “kalaycılık mesleğine çocuk yaşlarda, babamın yanında başladım. Kalaycılık o zamanlar en gözde mesleklerden bir tanesiydi. Geçmişte çok iyi olan kalaycılık, artık eskisi kadar ilgi görmüyor ve her geçen gün daha da yok olmaya yüz tutuyor. Artık bu mesleği yapacak eleman bulamıyoruz. Kimse bu işi yapmak istemiyor. Ayrıca kalaycı esnafları birbirini tutmuyor. Herkes kafasına göre bir fiyat biçiyor. Biz burada antika işleri içinde kalay yapıyoruz. Kalaycılık artık yok olmaya yüz tuttu. Biz burada mesleği unutturmamak için çabalıyoruz.

Kalaycılık mesleğinin son temsilcileri olduklarını aktaran esnaflar, bu mesleği icra edebilecek yeni nesillere ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49