Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

TEGV Yaz Sergisini Açtı
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) yaz aylarında sürdürdüğü ve çocukların tatilde eğlenceli vakit geçirirken eğitimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan yaz etkinliklerinin dönem sonu sergisi açıldı.
 
Serginin açılışını Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci yaptı. Açılışta kısa bir konuşma yapan İlci, “TEGV’nin bölgemizdeki çocukların ihtiyacını karşılayan etkinliklerini önemsiyoruz. Yaz tatillerinde öğrencilerimizin boş zaman geçirme yerine aktivitelerle dolu dolu yaşamalarına imkân sağlayan gönüllü vakıf ve derneklerimizin bu tür etkinlikleri hem ilimiz adına hem ülkemiz adına önemlidir. Burada başta Şanlıurfa TEGV Müdürü Rukiye Hanım olmak üzere görev alan tüm gönüllüleri bu çalışmalarından dolayı kutluyorum. Ailelerimizi de kutluyorum. Çocuklarını sokağa değil eğitim yuvalarına göndermeleri, onların kendi çocuklarına verdikleri değeri gösteriyor. Bu sergideki eserlerin ve çalışmaların asıl mimarı olan çocuklarımıza da kocaman bir teşekkür gönderiyorum.” dedi.
 
Şanlıurfa Sevgi Erdoğan Gönül Eğitim Parkı yöneticisi Rukiye Dağhan Çetin; “'Yaz Kulübü' eğitim programının yanı sıra, içerikleri gönüllüler tarafından hazırlanan müzikten sinemaya, edebiyattan spora birbirinden farklı ve eğlenceli kulüp etkinlikleri de çocukların tercihine sunuldu. Çocuklar ayrıca gönüllüler ile birlikte kültür ve çevre gezilerine katılıp, bahçe oyunları oynayıp, sportif aktivitelerde bulunarak tatil günlerini eğlenceli ve verimli bir şekilde değerlendirebildiler. Şanlıurfalı gönüllülerimiz dışında bu dönem farklı illerden 4 gönüllüyü eğitim parkımızda ağırladık. Bugünde onların yaptığı çalışmalar ile yaz etkinliklerimizin sergisini açmış bulunuyoruz. Destek veren tüm gönüllülerimize, desteklerini her daim aldığımız Sayın Milli Eğitim Müdürümüz Metin İlci Bey Efendiye ve tüm ekibine çocuklarımız adına teşekkür ederiz.” dedi.
 
Bursa Öğrenim Biriminden Şanlıurfa’da üç aydır gönüllü olarak görev yapan Serap Yavuz sunum yaparak; Pinhole fotoğraf (iğne deliği fotoğrafçılığı ) 3 hafta boyunca haftanın 5 günü proje çocuklarımız ile çalışıldı, son hafta Şanlıurfa nın tarihi yerlerigezildi. Çocuklar gezilen yerlerin fotoğraflarını bu etkinlikte öğrendikleri teknikler ile çekildi, diyerek Urfa’ya olan hayranlığını da gizlemedi.
 
İş Bankası Ateş Böceği ekibinden gönüllü olarak gelen Büşra Tunçsan, Buket Özdemir, Samsun Eğitim Parkından Hakan Keskin ve Şanlıurfa yaz etkinlikleri gönüllülerden Yunus Bircan’ın çocuklarla çalıştığı etkinliğin sergisi yapıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48