Öne Çıkanlar getirildi Yine Halkın İçinde boks restore mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

Taşıma ‘Oy’ la Değirmen Dönmeyecek
 Toplumsal Uzlaşı ve Barış Derneği (TUB-DER)Başkanı Kenan Karataş, ”Çok yakında gündeme getireceğimiz konularla birçok kişinin canı yanacak” diyerek, 2009 Karaköprü Belediye Başkanlığı seçimlerinde yaşandığı iddia edilen taşıma seçmen konusunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
 2009 Belediye seçimlerinde Karaköprü İlçemize dışardan getirilen seçmenlerin, boş arazilere, boş binalara ve hayali adreslere kaydırılması sonucu halkın isteği dışın da bir seçim sonucu vuku bulmuştur. Biz yıllardan beri bu konunun takipçisi olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Defalarca ekranlara çıkıp transfer seçmeni dile getirdik, defalarca konu hakkında basın toplantısı düzenleyip yetkilileri uyardık. En son geçen ay tekrar gündeme taşımış, transferi gerçekleştiren kişinin de, taşımaya konu olan şahsın da kanun önünde suçlu olduğunu izah etmeye çalışmıştık
 Taşıma Seçmen Son Hızla Geliyor
 TUB-DER olarak toplumda yaşanan vurgunları, talanları, peşkeşleri ve etik olmayan siyasi sahtekârlığı kamuoyuyla paylaşmayı kendimize ilke edindik. Bu anlam da Karaköprü’de yaşayan vatandaşlarımızın bizi uyarması sonucu son üç aydır fiili olarak bu konuyu yakından takip ediyoruz. Tek tek bina kayıtlarını, inşaatları, boş arsaları yerinde tespit edip, orada yaşayan ya da yaşamayan insanları kayıt altına alıyoruz. Bu çalışmamız gerek vatandaş tarafından gerekse diğer dürüst siyaset yapan aday adaylarımız tarafından takdirle karşılanmaktadır. Şimdiye kadar elde ettiğimiz veriler doğrultusunda, Karaköprü’ye taşıma oyların büyük bir hızla kaymakta olduğunu görüyoruz.
Etik olmayan bu kaydırma, partiler ve halklar arasın da eşitsizliğe yol açmaktadır. Toplumsal uzlaşının ve eşitliğin sağlanması hususunda yetkili tüm mercileri göreve çağırıyoruz. Devlet olmanın gerekliliğini yerine getirip bir araştırma ve izleme masası oluşturulmasını talep ediyoruz. Biz hukuki tüm kurallarımızı ortaya koyacağız, derneğimizin avukatları aracılığıyla gerekli tüm başvuruları yapacağız. Buradan altını çizerek halkımıza tekrar hatırlatmak istiyorum. Oy kullanmak adına nakil yaptığınız takdirde hem hapis hem de para cezası ile yargılanırsınız.
Edindiğimiz tespitleri çok yakında belgeleyerek ekranlar da kamuoyuyla paylaşacağız. Ayrıca tespitlerimizi suç duyurusuyla savcılık makamına ileteceğiz. Kararlıyız, halkların ve partilerin eşitliği ilkesi doğrultusunda 2014 yerel seçimlerinde taşıma oyla değirmenin dönmesine izin vermeyeceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49