Öne Çıkanlar getirildi Yine Halkın İçinde boks restore mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

Tarım ve Hayvancılık Merkezi
Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil MUTLU yaptığı yazılı açıklamada, ülkemizde tarımın 2. sırada istihdam alanı olduğunu, Güneydoğu Anadolu Projesi ile birlikte bölgede tarım ve hayvancılığın giderek öneminin arttığını belirtti. Bu nedenle tarım ve hayvancılık alanında hastalık ve erken ölümlerin önlenmesine yönelik çalışmaları kurumlar arası işbirliği ile yürütmek amacıyla hazırlık çalışmalarının tamamlandığı ve ‘Harran Üniversitesi Tarım Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (HÜTSGM) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 10.07.2013 tarihli toplantısında kuruluş kararının alındığı açıklandı. HÜTSGM’nin kuruluş amacının ‘tarım ve hayvancılığa bağlı ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarını saptamak için araştırmalar yapmak, bilgi toplama ve değerlendirme sistemlerini kurmak, hastalıkları ve sağlık sorunlarını önleyici, erken tanı ve tedavi yöntemlerini geliştirici nitelikte sağlık çalışanlarına ve tarım çalışanlarına yönelik eğitim programları hazırlamak ve uygulamak’ olduğu vurgulandı.
 
Önümüzdeki günlerde Merkezin Yönetmeliği’ne uygun olarak, Merkez genel kurulunun ve yönetim kurulunun oluşturulacağını açıklayan Prof.Dr. Mutlu, bu amaçla ilgili tüm kurumlara merkezde 3 yıl süreyle görev alacak kişilerin belirlenmesi için resmi yazışmaları başlattığını belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49