Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

Tarihi Sokakları İtalya’nın Turistik alanları gibi oluyor
Şanlıurfa Belediyesi hazırladığı kültür projesiyle kentin tarihi sokaklarını İtalyan’ın turist bölgelerine çevirmeye hazırlanıyor. Belediye, Avrupa Birliğinden hibe almak için sunduğu Tarizim Alt Yapı Destek Projesi geçtiğimiz aylarda onaylanmıştı. 
 AB’den 10 Milyon Avro hibe almak için protokolü imzalayan Şanlıurfa Belediyesi, bu projenin gerçekleşmesi için de 25 milyon TL’de kendisi ekleyerek tarihi sokakların her birini farklı renkli ışıkla ışıklandırma ve işaretlendirmeler planlıyor. 
Yıldız Meydanından 58 Meydanına gitmek isteyen bir turistin o tarihti sokaktaki renkli ışıklandırmayı takip ederek hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan gidebileceğe gibi işaretlendirmelerle sokaklarda ilerleyebileceği bildirildi. Mahmutoğlu Kulesine gitmek isteyen yerli yabancı turistin de aynı şekilde o sokağa ait renkli ışığı takip ederek tarihe yolculuğa çıkabilecek. Proje kapsamında Balıklıgöl, Yıldız Meydanı, Haşimiye Meydanı,Kara Meydanı, 58 Meydanı ve Göbeklitepe’de de iyileştirmelerin yapılacak.Bu iyileştirmeyle yerli yabancı turist nereye gidebileceğini çok iyi bilecek. 
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba, eski Urfa olarak bilinen 14 tarihi mahalledeki tarihi sokaklar için proje hazırladıklarını belirterek “Bakın şuan burası için 10 milyon Avro hibe aldık. Bunun üzerine biz de 25 milyon TL ekleyecez ve Urfa’nın tarihi sokaklarını Allah’ın izniyle İtalya’nın aynen turistik bölgelerine çevireceğiz. Zaten tarihi sokaklarımızda çalışmalar sürüyor. Tarihi sokaklarda zaten şuan Özel İdaremizin de çalışmaları var. Şuan bu tarihi sokaklarımız zaten pırıl pırıl.”dedi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49