Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Sürücülere emniyet kemerin önemi anlatıldı
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ve Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Bulvarı Üst Geçit altında Trafik Denetlemesi yaparak, sürücülere emniyet kemeri hakkında bilgi verdi.
Abide’nin karşısında denetleme yapan polis ekipleri, araçları durdurarak, emniyet kemeri takmayanlara uygulamalı eğitim verdi. Üst geçitin altına konulan bir araç koltuğu üzerinde emniyet kemeri takılarak, sürücülerin emniyet kemerinin önemini kavraması sağlandı. Denetleme yapan polisleri gören araç sürücüleri, emniyet kemerini takmaya çalışırken, polisleri fark etmeyenler ise, polise yakalanarak, kısa film çekimi için uygulama koltuğuna oturdu. Herhangi bir şekilde ceza kesmeyen ekipler, yaklaşık üç aydan beri bu uygulamayı yaptıklarını ve sürekli olarak sürücüleri uyardıklarını kaydetti. Trafik Şube Müdürlüğü tarafından kentin çeşitli noktalarında uygulanan programlarla birlikte, kentte emniyet kemeri kullanan kişi sayısının yüksek oranda arttığı belirtildi. “Trafikte yaşayalım ve yaşatalım” sloganıyla hareket eden ekipler, kent merkezinde sürücülere, emniyet kemerinin önemini anlatarak, kaza ve ölümlerin önüne geçmeye çalışıyor. Son zamanlarda emniyet kemeri kullanımının ciddi oranda arttığı belirtilirken, bu kullanımın en üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor. Emniyet kemerinin kaza anında yüzde 50 hayat kurtardığı sürücülere anlatılırken, kemer takmayan sürücülere ceza kesilmemesi, sürücüleri sevindirdi. Polis ve sürücüler arasında samimi bir havanın yaşandığı uygulamada, üst geçit altına konulan uygulama koltuğuna oturan sürücüler, kısa filmde rol almış oldu ve emniyet kemerinin önemini bir kez daha kavramış oldu. Trafik denetleme şube müdürü Yavuz Özbaran’ın da bulunduğu uygulama, sürücüler açısından eğitim nitelikli oldu. Burada bir açıklama yapan Özbaran, yaptıkları uygulamalarla, amaçlarının ceza yazmak olmadığını, insanların hayatını kurtarmak için emniyet kemerinin önemini anlatmaya çalıştığını belirterek, “bizler sürekli kentimizde kaza ve ölüm oranları düşsün diye uygulamalarımızı sürdürüyoruz. Uzun bir eğitim ve uygulamadan sonra artık kemer takmayan sürücülere ceza kesmeye başladık ancak, bugün ceza kesmeyeceğiz, bilgilenmeyen sürücülerimizi bir kez daha bilgilendireceğiz. Emniyet kemeri takmayan sürücülerimizi uygulama koltuğuna oturtup, kemerin önemini anlatırken, uygulamalı eğitim veriyoruz. Bizim amacımız kesinlikle ceza yazmak değil, vatandaşlarımızın hayatını kurtarmaya yardımcı olmaktır” ifadelerini kullandı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49