Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Suruç'ta iki operasyon ayna anda yapılıyor!
Kalça protezi ameliyatı, leğen kemiği içinde bulunan yuvarlak oyuk içine metal, plastik veya seramikten yapılmış başka bir yuvanın yerleştirilmesi işlemidir. Yani, hasarlı olan eklem çıkarılarak yerine protez takılmaktadır. Bu işlemin başarılı bir şekilde sonuç vermesinde ise genellikle kireçlenmenin evresi ve kemik kalitesi etkili olmaktadır.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Suruç İlçe Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. İrfan AÇIKGÖZ, total kalça protez ameliyatı ve uyluk kemiğini yani femur kemiğini de kısaltma operasyonunu aynı anda gerçekleştirdi.
Açıkgöz; Bu hastamız bize yürüme bozukluğu ve kalçada ağrı şikayetiyle geldi. Yeni doğandan itibaren kalça çıkıklarında, taramalar yapılıyor ama bu hastada bir ihmal durumu gelişmiş. Hasta 34 yaşında ihmal sonrasında da kalçası bayağı yukarıda ve halk arasında kireçlenme dediğimiz olay gelişmiş durumda. Hastada yürüme bozukluğu, belinde eğrilme, skolyoz dediğimiz hastalık oluşmuş durumda, hasta bize bacağında ve dizinde ki eğilmelere bağlı ağrılar, özellikle de yürüme bozukluğu şikayetiyle gelmişti. Hastanın sol kalçasında problem olduğu için sol tarafta da bir iki santime yakın kısalık da vardı. Bunlar özellikli operasyonlar ile oluyor, özellikli olup ve nadir yerlerde ameliyatları yapılıyor. Normalde daha önce de bir operasyon geçirmiş ama kaval kemiğinde tam olarak düzelme sağlanamamış. Biz sekiz ay öncesinde kaval kemiğini düzelttik, oradan memnun kaldık, kaynamasınıda sağladık. Daha sonra da kalçasını operasyon yapmaya karar verdik. Yerinde olan kalçaya göre bayağı zorlu bir ameliyat çünkü gerekli olan eklem yerlerimiz tam olarak yoktu.
Eklem yerlerinde de kemik stoğu dediğimiz yani oradaki kemik birikimi olan dokunun tam olarak gelişmemesi ve zayıflığı nedeniyle konulacak Protez için bir dayanak kemik noktası bulmak zor oluyor. Bu uyluk kemiği dediğimiz femur kemiğine de kısaltma operasyonları da yapmak gerekiyor. Biz hastamıza yaklaşık beş gün öncesinden sol kalçasında total kalça protez ameliyatı yaptık ve hastamızın uyluk kemiğini femur kemiğini de kısaltma operasyonu da yaptık. Ameliyat sonrasında ertesi gün de hastamızı destekle beraber tam yürütmeye başladık. Şu anda herhangi bir problemimiz yok. Yara bakımı yapıyoruz. Hastamızı kompleks cerrahi gerektiğini söylemiştik ve ileri merkezlere gönderilebiliyor bu hastalar ama biz hastane imkanlarını kullanarak hastamızı ileri merkeze göndermeden kompleks cerrahi gerektirecek vakalarımızda Hastanemizde başarılı bir şekilde gerçekleştirmeye devam edeceğiz İnşallah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49