Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

ŞURKAV Olağan Genel Kurulu Yapıldı
Valilik konferans salonunda yapılan genel kurul toplantısına; Vali Abdullah Erin, eski Şanlıurfa Valisi ve ŞURKAV’ın kurucu başkanı T. Ziyaeddin Akbulut ile vakıf yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda bir açılış konuşması yapan Ziyaeddin Akbulut, vakfın kuruluşunda neyi arzu ettiyse kendisinden sonra gelen valiler tarafından yerine getirildiğini görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Vakfı kurarken, kendisine vakıf başkanlığını valilerin değil de vakıf üyelerinden seçilen bir başkan olması önerisinin geldiğini hatırlatan Akbulut, “Ben, vali bu işin içinde olmalı dedim. Vali sahip çıkmazsa bu vakfın faaliyetleri arzu edilen şekilde gerçekleşmez. İsabetli de oldu. Çok şükür, otuz yıla varan geçmişiyle Türkiye’nin saygın bir vakfı, amacına uygun bir şekilde Urfa’nın kültürüne, sanatına, birikimlerine hizmet eden bir vakıf olarak faaliyetlerine devam ediyor.” dedi.
Vali Abdullah Erin’i ürettiği projeler ve hizmetler nedeniyle tebrik eden Akbulut, “Sabah erkenden vakfımızın en önemli projesi olan Dergah’ı gezip dolaştım. Sabah namazını orada kılıp, yapılan çalışmaları, gelişmeleri gördüm. Sayın Valim de bana yapılacakları anlattı. Aynen, o günlerde arzu edip de zaman darlığı ve şartlardan dolayı yerine getiremediğim birçok idealin sayın valim sayesinde gerçekleşmekte olduğunu görünce çok farklı duygulara kapıldım. Allar razı olsun. İnsanlar fani ancak kalıcı olan eserler. O bakımdan bugün aranızda olmaktan, hasbelkader kuruluşunda görev aldığımız böyle hayırlı bir kurumun kongresine katılmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade ediyorum.” diye konuştu.
Akbulut’un, ŞURKAV’ın kuruluşunda yer alıp da vefat eden üyeler için birer Fatiha okunmasını istemesinin ardından, genel kurul gündem maddeleri görüşüldü.
ŞURKAV Genel Sekreteri Şükrü Üzümcü’nün 20 Haziran – 20 Ekim 2021 tarihleri arasındaki faaliyet raporunu okumasının ardından, vakıf tarafından uygulanan ve devam eden projeler hakkında bilgiler verildi.
ŞURKAV tarafından 1993-1997 yılları arasında uygulanan Dergah – Balıklıgöl Platosundaki revize çalışmaları, Rızvaniye Külliyesinde kurulması planlanan Şanlıurfa Peygamberler ve Bilim Adamları Müzesi, Tasavvuf Yolu Projesi ile Kurtuluş Müzesi’ndeki çalışmalar hakkında sunum yapıldı.
Vali Abdullah Erin’in de uygulanacak projeler hakkında bilgiler verdiği toplantıda, vakfın faaliyet raporları ve gelir gider raporları ibra edildi. M. Emin Özçınar’ın vakıf üyeliğine kabulüne de karar verilen toplantı, dilek ve temennilerin dile getirilmesinin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49