Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Suriyelilerin Ülkelerinden Uzakta Bayram Hazırlıkları
Çadır kentte kalan 200 bini aşkın Suriyeli ile kamp dışında kalan 300 bin olmak üzere 500 bini aşkın Suriyeli sığınmacı, Ramazan Bayramı'na Türkiye'de giriyor.
 
10 ayrı ilde kurulan 20 çadır ve konteyner kentte kalan 200 bini aşkın Suriyeli ile kamp dışında kalan 300 bin olmak üzere 500 bini aşkın Suriyeli sığınmacı, Ramazan Bayramı'na Türkiye'de giriyor.
 
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Hatay'da 5, Şanlıurfa'da 3, Gaziantep'te 4, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Mardin, Malatya ve Adana'da 1'er olmak üzere toplam 15 çadırkent ile Kilis'te 2, Şanlıurfa, Malatya ve Gaziantep'te 1'er olmak üzere toplam 5 adet konteyner kentte 202 bin Suriyeli bulunuyor. Kamp dışında ise 300 bini aşkın Suriyeli çeşitli şehirlerde kalırken, resmi verilere göre sığınmacı sayısı 500 bini aştı.
 
Suriye'de savaşın 3'üncü yılına girmesiyle birlikte birçok Suriyeli, Türkiye'de 5'inci bayramını geçirecek. Kamplarda kalan Suriyelilerin bazıları 2 Ramazan 2 Kurban Bayramı geçirirken, Ramazan Bayramı ile birlikte 5'inci bayramını geçirecek Suriyelilerin bulunduğu öğrenildi.
 
Kilis'in Öncüpınar ile Elbeyli konteyner kentinde kalan Suriyeliler de, Bayram hazırlıklarına başladı. Konteyner kent içerisinde kurulan stantlardan giysi alışverişi yapan Suriyeliler, gıda ve temel ihtiyaç malzemelerini de konteyner kentlerde kurulan marketlerden temin ediyor.
 
Suriyeliler, ülkelerinden uzak bir şekilde Ramazan Bayramı'na girmenin hüznünü yaşadıklarını belirterek, "Türkiye'ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz. Burada bizleri misafir ediyorsunuz. Allah'a şükür vatan hasretimiz dışında hiçbir sıkıntımız yok. Suriye'ye barış ve huzur gelmesini istiyoruz. Bir an önce Beşşar Esad'ın devrilerek yerine demokratik bir ülke kurulmasını istiyoruz. Kilis'te konteyner kentte kalan Suriyelilerin bütün ihtiyacı Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanıyor. Herkesin bayramını kutluyoruz" dedi.
 
Konteyner kentte Suriyelilere yönelik temel ihtiyaç malzemesi satanlar ise, işlerinde Bayram nedeniyle bir artış yaşandığını, fiyatların ucuz olduğunu ve Kilis merkezi ile aynı fiyattan sattıklarını ifade etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48