Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

Suriyeliler Akçakale sınır kapısında
Dün öğlen saatlerine doğru, Esad’a bağlı güçlerin Suriye’nin Rakka kentindeki yerleşim yerlerini uçaklarla bombalaması üzerine binlerce kişi, Türkiye’ye geçmek için 90 kilometre yolu aşarak Akçakale Sınır Kapısı’na dayandı. 
  Bugün öğlen saatlerine doğru Suriye’nin Telabyat Sınır Kapısı’na gelip Türkiye’ye geçmek isteyen mülteciler, sınır kapısında izdihama neden oldu. Suriyeliler, artık yiyecek hiçbir şey bulamadıklarını, ekmek dahil hiçbir gıda kalmadığını dile getirdi.
  Rakka’dan gelen Suriyeli mültecilerden alınan bilgiye göre, Rakka’nın bombalanmasının ardından binlerce kişinin öldüğü, yaralıların ise tedavi olabilecekleri hiçbir sağlık kurumunun olmadığı kaydedildi.
  Bu arada, öğlen saatlerinden itibaren yaklaşık 3 ila 4 bin kişinin Türkiye’ye geçiş yaptığı ve bu sayının artacağından endişe duyulduğu belirtildi. Akçakale Sınır Kapısı’nda taşımacılık yapan Aziz Kılıç adlı vatandaş, Rakka’nın bombalanmasının ardından en az 5 ila 6 bin kişinin kapıya dayandığını ve insanların çaresiz oluğunu belirtirken, akrabası olmayan insanların sokakta yattığını söyledi.
  Akçakale’den Türkiye’ye geçiş yapan Suriyeli mülteciler ise araçlara binerek, kimi akrabalarının yanına gitti, kimi de çadır kentin yolunu tuttu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49