Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

 Suriye'den Geçen İki Terörist Yakalandı
 Genelkurmay Başkanlığı, iki teröristin Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla ve silahsız olarak geçiş yaparken yakalandığını duyurdu.

Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesinde dün saat 18.40 sıralarında yaşanan olaya ilişkin şu açıklama yapıldı: "3. Hudut Alay Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Aksoy Hudut Karakolu Ani Müdahale Mangası tarafından; Baver Culemark kod adlı Yusuf Çiftçi ve Çiya Baran kod adlı Ercan Budak isimli 2 şahıs, 12 Ekim 2013 günü saat 18.40 sıralarında Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla ve silahsız olarak geçiş yaparken yakalanmıştır. Ceylanpınar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda yapılan ilk sorgulama neticesinde; söz konusu teröristlerin 2011 yılı içerisinde Suriye Resulayn bölgesinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü (PYD)'ne katıldıkları ve örgütün silahlı kanadı olan YPG içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edilmiştir."

TERÖRİSTLER TESLİM EDİLDİ

Genelkurmay, 11 Ekim günü Şırnak Silopi'de saat 14.30'daki başka bir olayla ilgili olarak da, "Irak yerel yönetimi tarafından; bölücü terör örgütüne Temmuz 2013'te katılan Serhat kod adlı Mahsun Aksu ve Haziran 2001'de katılan Botan Çiçek kod adlı Fevzi Çiçek, silahsız ve teçhizatsız olarak, 11 Ekim 2013 tarihinde teslim edilmiştir." bilgisini aktardı.

KAÇIRILAN VATANDAŞ SERBEST

Yine Bitlis il merkezi Kayalıbağ köyü Karaca mezrası bölgesinde ağaç kesme işinde çalışırken, 6 Ekim 2013 tarihinde silahlı 4 bölücü terör örgütü mensubu tarafından kaçırılan M.İ. isimli vatandaşın, 11 Ekim 2013 günü saat 11.30 sıralarında Çobansuyu köyü bölgesinde serbest bırakıldığı ifade edildi.

KİRALAR TERÖR ÖRGÜTÜNE ZARFI

11 Ekim 2013 günü saat 16.00 sıralarındaki başka bir olayla ilgili, Nusaybin ilçesi Girmeli beldesinde ikamet eden bir şahsın evinin kapısına bırakılmış, üzerinde, "Göçerlere kiraladıkları araziden aldıkları paranın bir kısmının bölücü terör örgütü mensuplarına verilmesi hususu" yazılı bir adet zarf bulunduğu kaydedildi.

ÇİVİLİ PATLAYICI

Aynı gün içinde Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, ihbar üzerine saat 09.00'da Hazro ilçesi Ormankaya köyü Şahgeldi mezrasında bölücü terör örgütü mensuplarınca araziye tuzaklanmış 1 adet el yapımı patlayıcı (çiviyle desteklenmiş 3 kilogram C-4 patlayıcı madde) bulunduğu da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49