Öne Çıkanlar Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor muzaffer patates hasad

Bu haber kez okundu.

Suriye'de Şehit Olan 4 Asker Memleketlerine Uğurladı
Barış Pınarı Harekatı kapsamında teröristlerden temizlenen Suriye'nin Resulayn kentinin güney bölgesinde yer alan kırsal Arbani köyünde, kontrol noktasına teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bu sırada inceleme yapmak üzere aracın yakına giden İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Sinan Köse, İstihkam Uzman Çavuş Erol Yanık, Piyade Uzman Onbaşı Halil Karakoç ve Piyade Uzman Onbaşı Fatih Akbulut, şiddetli patlama sonucu şehit oldu. Patlamanın ardından Türkiye'den bölgeye ambulans gönderildi. Şehit olan askerlerin cenazeleri bölgeden alınarak Şanlıurfa'ya getirildi.
Şehit olan İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Sinan Köse, İstihkam Uzman Çavuş Erol Yanık, Piyade Uzman Onbaşı Halil Karakoç ve Piyade Uzman Onbaşı Fatih Akbulut Mehmet Akif İnan Eğitim ve araştırma Hastanesi morgundan alınarak Türk bayrağına sarılı naaşları cenaze nakil araçlarıyla Şanlıurfa GAP Havalimanı'na getirildi
Törene, Şehitlerin asker arkadaşları, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla,Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Milletvekili Halil Özcan, Yıldız, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Emniyet müdürü Selçuk Doğuş, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İlçe Belediye başkanları. STK temsilcileri, Şehit Aileler dernek Başkanı Mehmet Yavuz, ile askeri erkan katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu, Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan ise törende bir dua okudu. Duanın ardından şehitlerin naaşları omuzlara alınarak Helikoptere konulan şehitlerin al bayraklı tabutları memleketleri Uzman Çavuş Erol Yanık Gaziantep, Piyade Uzman Onbaşı Fatih Akbulut ise memleketi Mardin'in Midyat ilçesine gönderildi. Diğer iki şehit İstikam Astsubay Üstçavuş Sinan Mersin'in Tarsus ilçesine, Piyade Uzman Onbaşı Halil Karakoç Mersin'e Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçakla gönderildi.
Şehit Erol Yanık'ın Annesi gözyaşı dökerek, " Ne Güzel şehit Annesi etti beni benim merhametli oğlum, hepiniz benim oğlumsunuz. Allah'ım taş değdirmesin. Benim canım yandı başka anaların canı yanmasın. Ben dimdik ayaktayım, ben şehit anasıyım, anaların anasıyım. Düşmanı güldürmeyeceğim oğlumu ayakta karşılayacağım." dedi.
Şehit Yanık'ın nişanlısı Melek Şanlı ise cenazelerin taşındığı sırada bir askerin elinde bulunan nişanlısının fotoğrafını alarak taşıdı.
Şehitlerden Akbulut ve Köse'nin evli, Karakoç ile Yanık'ın nişanlı olduğu öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Erol Yanık 1 ay önce nişanlandığı ve yakın zamanda evleneceği öğrenilendi.

Nişanlı olduğu öğrenilen şehit, Piyade Uzman Onbaşı Halil Karakoç' bu yaz için düğün hazırlığı yaptığı belirtildi.
Piyade Uzman Onbaşı Fatih Akbulut ve Astsubay Çavuş Sinan Köse ise evli oldukları öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49