Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya

Bu haber kez okundu.

Stadyumlarda, Üniversitelerde Çalışacak
30 bin koruma memuru alacak olan emniyet, bu işe talip olanlarda aranan boy, yaş ve eğitim şartlarını açıkladı.

30 Bin koruma memuru alımı için kollar sıvandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı bünyesine alınacak 30 bin koruma memurunda fiziki şartlar ön plana çıkıyor.

LİSE MEZUNLARI DA OLABİLİYOR

Açıköğretim lisesi de dahil diğer lise mezunları, önlisans ve üniversite mezunları da koruma memuru olabilecek. Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde koruma memurları için yeni bir birim kurulacak. Yetkililer kanunun Tbmm'den kısa sürede geçmesinin beklendiğini bildirdi.

ARANAN KRİTERLER AÇIKLANDI

Koruma memuru olmak isteyenlerde, en az lise mezunu olmak, sağlık şartlarının yeterli olması, beden eğitimi sınavlarından başarılı olmak ve KPSS lise puan türünden de 40-60 puan alma şartları aranacak. Fiziki yeterliliğin önemsendiğini belirten yetkililer, erkek adayların en az 1.72 metre, kız adayların ise en az 1.68 metre boyunda ve 25 yaşından küçük olmaları gerektiğini kaydetti. Açıköğretim lisesi mezunları da, ön lisans ve üniversite mezunları da başvurabilecek. Koruma memurları, 7'nci yılda polisliğe geçebilecek. Özel, siyah renkli üniforma giyecek koruma memurları, silahlı olarak görev yapacak.

STADYUMLARDA, ÜNİVERSİTELERDE ÇALIŞACAK

Tüm koruma hizmetlerinin bu memurların görev alanı içinde olduğunu aktaran yetkililer, Tbmm, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve bakanlıklarda koruma memuru bulunmayacağını söyledi. Uygulamayla koruma memurları stadyumlar ve üniversiteler ile öğrenci yurtlarında güvenliği sağlayacak. Delil toplama yetkileri olacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48