Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

SP Hastası Ayşe, Adım Atmanın Mutluluğunu Yaşadı

Bir otelde işçi olarak çalışan baba Fevzi Beyunca, kızı Ayşe’nin SP hastalığı nedeniyle yürüme ve konuşma gibi çoğu temel yeteneklerini çok küçük yaşta kaybettiğini, uzun yıllar rehabilitasyon ve farklı yöntemler denemelerine rağmen Ayşe’yi yürütemediklerini ifade ederek, tek çarelerinin bir yürütme cihazı almak olduğunu söyledi.

Araştırmaları sonucu Ayşe’ye en uygun cihazı belirlediklerini ancak bedeli 15 bin TL olan bu cihazı almaya imkânlarının olmadığını, SGK’nın da karşılamadığı dile getiren Fevzi Beyunca, “Sosyal medya aracılığıyla Sayın Valimiz Abdullah Erin’e ulaştım. Sağ olsunlar, ilgileneceklerini söylediler. Valimizin aracılığıyla Japon Yardım Derneği destek oldu. Yürüme cihazımızı temin ettiler. Ayşe bugün cihazla ilk adımlarını attı ve çok sevindi. Başta valimiz Abdullah Erin olmak üzere tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ayaklarını ve kollarını tam olarak kullanamayan ve konuşamayan Ayşe, yürüme cihazına bağlandıktan sonra ilk adımlarını atarken sevinç içinde gülerken, anne ve babası duygusal anlar yaşadılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48