Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Soğuk Kış Gününde Satışları Artı

Özelikle sıcak havaların etkin olduğu Temmuz ve Ağustos ayında hazırlanan kurutmalıklar soğuk havaların birlikte satışları artı.

Kent genelinde kış aylarında tüketilmek için yazın hazırlanan kurutmalıklara artık il dışından rağbet almaya başladı. Hazırlanan acı biber, kabak, bamya ve patlıcan gibi sebzelerden oluşan kurutmalıklar tezgâhlarda yoğun talep alamaya başladı.

Yaz ayın son günlerinde hazırlanan ve Kış ayları için kurutulmuş biber, patlıcan, dolmalık biber, bamya, ancur ve kabak gibi gıdaları aldıklarını belirten bir vatandaş, “Soğuk havada, Yaz'ın sebzeleri olan kurtulmalıklar daha doğal oluyor. Bu kurutmalıkları bizim kentimizde hemen hemen herkes çok sever ve sofralarından eksik etmezler” ifadelerini kullandı.

Kurutmalık satışı yapan bir esnaf ise, “ Kurutmalıklar daha çok il dışından talepleri artı. Daha önceleri iç piyasaya sattığımız kurutmalıklar özellikle bu yıl il dışında yüklü satışlar almaya başladık, doğal olduklarından artık daha çok tercih edilmeye başlandığını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49