Öne Çıkanlar Vali Erin sanlıurfa urfa trafık kazası 1 Ölü

Bu haber kez okundu.

Siverek'teki gölet ekonomiye büyük katkı sağlayacak

Siverek Uzunca Gölet’inde çalışmaların devam ediyor. Siverek Uzunca Göleti İkmal Yapım İşi’inin tamamlanması ile gölette depolanacak su ile 2 bin 50 dekar tarım arazisinin modern yöntemlerle sulanabilecek
DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya sunuyor. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.
2.050 DEKAR TARIM ARAZİSİNİN MODERN YÖNTEMLERLE SULANMASI SAĞLANACAK
Çalışmaları devam eden Şanlıurfa Siverek Uzunca Göleti İkmal Yapım İşi’inin tamamlanması ile gölette depolanacak su ile 2.050 dekar tarım arazisinin modern yöntemlerle sulanması sağlanacak.
Gölet gövdesi kazı ve enjeksiyon imalatları tamamlandı. Gövde dolgu imalatı ve vana odası kalemlerinde çalışmalar devam edecek. Temelden yüksekliği 24,35 metre ve su depolama kapasitesi 1,893 hm3 olan Şanlıurfa Siverek Uzunca Gölet’inin tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile dekar başına 1.260 TL Gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 2.385.180 TL katkı sağlanması hedefleniyor.
Şanlıurfa DSİ GAP 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada,;
"Bölge Müdür Yardımcımız Sebahattin Şamcı, ve beraberindeki teknik heyet tamamlandığında 2050 dekar tarım arazisinin sulanacağı #Şanlıurfa #Siverek Uzunca Göleti şantiye ve inşaat sahasında incelemelerde bulundu"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48