Öne Çıkanlar sosyal medya Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Sınırda Uçak düştü
Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan Karakolu'nun 400 metre ilerisindeki Suriye sınırında bir savaş uçağı düştüğü iddia edildi. Özgür Suriye Ordusu, Yayladağ'a yakın olan Lazkiye'de düşürdükleri uçağın görüntülerini yayınladı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suriye sınırında muhaliflerin kontrolündeki bölgede bulunan bir savaş uçağı havada infilak etti. İnfilak öncesinde pilotların uçaktan atladığı, ancak muhaliflerin kontrolündeki alanda pilotların vurularak öldürüldüğü belirtildi.
Yayladağı ilçesinde Topraktutan Karakolu'na ve uçağın düştüğü alanı görebilen bütün noktaların güvenlik güçleri tarafından araç ve yaya girişine kapatıldığı öğrenildi. 
DÜŞEN SAVAŞ UÇAĞIYDI

Suriye sınırında hava aracının düşüşüne şahit olan görgü tanıkları: "Düşen savaş uçağıydı. İki pilotun uçak düşmeden önce atladığını gördük"
HATAY VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyü sınırının Suriye tarafında, yaklaşık 400 metre mesafedeki bölgeye uçak düştüğü yönünde teyide muhtaç bilgi geldiğini, detayların araştırıldığını bildirdi.
ÖSO'nun Lazkiye Cebel Türkmen bölgesinde savaş uçağı düşürdü
Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Lazkiye'de Cebel El Türkmen bölgesinde savaş uçağı düşürdüğü ileri sürüldü.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) tarafından yapılan açıklamada, ÖSO birliklerinin Lazkiye bölgesinde yer alan Cebel el Türkmen dağındaki yerleşim yerlerini bombalaya çalışan savaş uçaığını düşürdüğü iddia edildi.


Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi'nin (SRGC) yaptığı açıklamada da muhalif silahlı grupların Humus'un Tedmur ilçesinde saldırdıkları askeri konvoyda çok sayıda aracı imha ettiği ve 20'den fazla askeri etkisiz hale getirdiği kaydedildi.

ÖSO'nun Şam'ın Malula beldesinde halka zarar veren çok sayıda şebbihayı esir aldığı dile getirilen açıklamada, muhaliflerin kentin güney kesimlerinde yer alan bölgelerde Esed güçlerinin kaldığı binalara saldırdığı ve büyük zayiat verdirdiği belirtildi.
İşte o uçağın düşme görüntüleri:


Kaynak: AA

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49