Öne Çıkanlar sosyal medya Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor polis 1 Ölü Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor

Bu haber kez okundu.

Şehit Komiser Yardımcısı Gözyaşları İçinde Memleketine Uğurladı
Edinilen bilgiye göre, gece saat 02.00 sıralarında Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Dergili kırsal Mahallesine 2 teröristin geldiği bilgisini alan güvenlik güçleri mahalleye operasyon düzenlendi. Operasyonda PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Çıkan çatışmada her 2 terörist de etkisiz hale getirilirken Komiser Yardımcısı Şükrü Can Kayadibi şehit oldu. Çatışmada 2 polis ise yaralandı. Yaralı polislerin hastanede tedavi altına alındı.
Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonrası şehit Komiser Yardımcısı Şükrü Can Kayadibi'nin naaşı bugün öğleden sonra tören için İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ŞUTİM Ek Hizmet Binası bahçesine getirildi.
Saygı duruşuyla başlayan tören şehidin özgeçmişinin okunmasıyla devam etti. Törene Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sayın Eyüp Sabri Kirişçi, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, İlçe Belediye Başkanları, Şehit Aileler dernek başkanı Mehmet Yavuz, STK temsilcilerin yanı sıra şehidin ailesi ve meslektaşları katıldı.
Şehidin al yıldızlı bayrağa sarılı tabutuna sarılan eşi Fevziye, Annesi Saime, babası İsmail ve kardeşleri Fuat ve Fatih Kaydibi terör örgütü PKK'ya lanetler okudu. Cenaze törenine katılanlar ise PKK’ya lanet sloganları atarak lanetler okudu.
Yapılan konuşmanın ardından İl Müftüsü Mehmet Taştan, tarafından şehit için dua edildi. Yapılan duanın ardından şehidin naaşı omuzlarda cenaze aracına taşındı. Şehit Komiser Yardımcısı Şükrü Can Kayadibi memleketi Ankara'ya bağlı Çubuk ilçesine gönderilmek üzere GAP Havalimanına götürüldü,
28 Yaşındaki Şehit Komiser Yardımcısı Şükrü Can Kayadibi evli ve iki çocuk babasıydı.
Cenaze töreninde konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, terör örgütlerinin hiçbir zaman hedefine ulaşamayacağının altını çizerek, “Bayrak için, vatan için, mukaddesat için bütünlüğümüz için canını feda eden Şükrü canlar olduğu sürece, ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı ile yola çıkan vatanı, barağı ve milleti için gözünü kırpmadan göğsünü siper edip canını vermeyi göze alan yiğitler olduğu sürece, terör örgütlerin maşaları, terör örgütleri, hainler, namussuzlar onları himaye edenler, destek verenler hiçbir zaman emellerine nail olamayacaktırlar.” Dedi.
‘Dökülen kanlar, hiçbir zaman karşılıksız kalmamış ve kalmayacaktır’
“Bugün burada her karış toprağı ecdat kanı ile sulanmış, gece gündüz demeden kendisine terfi eden görevi üstün bir başarı ile ifa ederken terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan komiser yardımcımız Şükrü Can Kayadibi’ni son yolculuğuna uğurlamak üzere toplanmış bulunmaktayız.” Diyen Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, “Bayrak için, vatan için, mukaddesat için bütünlüğümüz için canını feda eden Şükrü canlar olduğu sürece, ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı ile yola çıkan vatanı, barağı ve milleti için gözünü kırpmadan göğsünü siper edip canını vermeyi göze alan yiğitler olduğu sürece, terör örgütlerin maşaları, terör örgütleri, hainler, namussuzlar onları himaye edenler, destek verenler hiçbir zaman emellerine nail olamayacaktırlar. Vatan müdafaası ülkemizin birlik ve beraberliği için verilen şehitler ve dökülen kanlar, hiçbir zaman karşılıksız kalmamış ve kalmayacaktır da. Bölücüler ve hainler hiçbir zaman kazanamayacaklar kendi karanlıklarında eriyip gidecekler, kendi bataklıklarında kuruyacak ve kendi kanlarında boğulacaklardır. Bu topraklarda asırlardır var olan kardeşlik hukukunun ve barış iklimini bozulmasın diye dün olduğu gibi bugünde yarında, aziz Türk milletin hizmetinde ülke bütünlüğünü hedef alan saldırılara karşı var gücüyle çalışmaya ve bu uğurda gerekirse canlarımızı feda etmeye devam edeceğiz.” Dedi.
‘Sizleri nasıl teselli edeceğimizi bilmiyorum’
Tipioğlu, “Hayatının baharında henüz 28 yaşındayken dinimize göre, inancımıza göre peygamberlikte sonraki en yüce makam olan şehadet mertebesine ulaşan kardeşimiz, kardeşimizin çok kıymetli ailesi, sizleri nasıl teselli edeceğimiz bilemiyoruz. Ama biliniz ki silah arkadaşları olarak meslektaşları olarak bu üzüntüyü hücrelerimizin her zerresinde ve yüreğimizde hissediyor ve paylaşıyoruz. Şehidimizi son yolculuğuna uğurlarken, aziz şehidime Allahtan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum.” Diye konuştu.
İl Emniyet Müdürü Tipioğlunun ardından konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Şükrü kardeşim gibi vatan evlatları olduğu sürece Allah’ın izni ile sırtımız yere gelmeyecek” diyerek, “Türk Milletinin asil ve kahraman bir evladını önce memleketine ardından da ebediyete uğurlamak için toplanmış bulunuyoruz. Hepinizin takip ettiği üzere dün saat 02:30 civarında memleketimizin birliği, bütünlüğü ve istikbalimiz için zaman gözetmeksizin büyük bir fedakârlık ve özveri ile görev yapan kollu kuvvetlerimizce mesul mahallelerde tespit edilen hedeflere yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. Bu operasyonlar neticesinde 2 vatan haini etkisiz hale getirildi. Bu müdahale sırasında canını hiçe sayan gözünü sakınmayan Şükrü kardeşim gibi vatan evlatları olduğu sürece Allah’ın izni ile sırtımız yere gelmeyecek bu bayrak ilelebet en büyük yerlerde dalgalanmaya devam edecektir. Şükrü Can kardeşimizi ölümlerin en güzeli ile müşerref oldu. Hepimizin kısa bir hayat sürdüğü bu dünyada bu hayatı nihayetlendirmenin en şereflisi ile ebediyete peygamber efendimize komşu oldu.” dedi.
‘Şükrü kardeşimiz ölümün en şereflisi ile şereflendirildi’
“Biliyorsunuz şehitler ölü değiller şehitlik mertebesi Allah’ımızın, Peygamber Efendimizin en çok övdüğü ve methettiği makamların başında gelir.” Diyen Vali Erin, “Hepimiz şuan katiyetten inanıyoruz ki Şükrü kardeşim dâhil olmak üzere şehitlerimiz makamların en yücesi olan ebediyetteki peygamber makamın hemen yanı başında Allah içini vatan için namusumuz şerefimiz için mücadele ederken ölümün en şereflisi ile şereflendirildiler.” Diye konuştu.
‘Anladıkları dilden cevap vermeye devam edeceğiz’
“Şuadan açık ve net bir şekilde ifade etmem gerekiyor ki, diyen Vali Erin, “vatanımızın birliği bütünlüğü, milletimizin birliği ve istikbali için bu millet bütün varlığı ile sonuna kadar mücadele edecektir. Allah’ın izni ile bu terör şebekelerini bu terör mensuplarına ve bunları destekleyenlere bunlara arka çıkanlara anladıkları dilden derslerini bundan sonra da vermeye devam edecektir. Varlığımız, bakımsızlığımız ve özgürlüğümüz birliğimiz ve bütünlüğümüz Allah’ın izni ile bundan sonra da daim olacaktır ve daha da güçlenerek daha yüksek makam ve mertebelere gelecektir. Ailemizin acısını ıstırabını elbette anlamaya çalışıyoruz ve ortak olmaya çaba sarf ediyoruz. Ama ne yaparsak yapalım el bebek gül bebek büyüttükleri evlatlarını ebediyete uğurluyorlar.” Şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49