Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Sebze fiyatlarında düşüş yaşanacak

Şanlıurfa'da son yıllarda ‘Sera’ merkezi olarak bilinen Eyyübiye ilçesi Tuzlucamahallesinde yerli salatalık hasadı için gün saymaya başladı.

Türkiye'nin en verimli toprakların bulunduğu iller sıralamasında yer alan Şanlıurfa'da, çiftçiler, dev seralarda tohum ekip fide yetiştiriciliği yapıyor. Sonbaharda ekilen salata fidelerin meyvelerini vermeye başladı.

SEBZE FİYATLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANACAK

Fırtına ve yağmur nedeniyle Sebze üretimi yapan çiftçiyi olumsuz etkiledi. Seralarda kalan ürünler ise hasat için gün sayma başladı.

Eyyübiye Tarım ve Orman İlçe Müdürü İsa İzgi sera yetiştiriciliği yapan çiftçileri ziyaret seracılık hakkında çiftçileri bilgilendiriyor.

Tuzluca mahallesinde seracılık yapan Mehmet Aslan," "Toprak yapısı ve damlama sisteminden dolayı kaliteli ürünler yetiştiriyoruz. Seralarımız fırınına dan dolayı bir az hasar gördü, ama salatalıklar iyi bir kaç güne kadar hasadı yapılır ve yüksek fiyatlar hasat ile birlikte düşer"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48