Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi sosyal medya ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Sayılı eller çekiç vuruyor

Bir dönem çekiç seslerinin yoğun olarak duyulduğu Şanlıurfa'daki tarihi bakırcılar çarşısında, teknolojinin gelişmesi ve fabrikasyon ürünlere olan taleplerin artması nedeniyle bakırcılık mesleği bitme noktasına geldi.

Günümüz teknolojisinin getirmiş olduğu kolaylıklardan dolayı artık kullanılmayan bakırdan yapılma tabak ve çanaklar yerini artık fabrikalarda yapılan cam ve porselen eşyalara bıraktı. Bakırcılık mesleği, bakır mutfak malzemelerine ilgi azalınca unutulmaya yüz tuttu. Bakır ustaları, zamana inat çarşıda bulunan sayılı dükkanda çekiş seslerini yinede çıkıyor.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Bakırcılar Çarşısı’nda daha önce 5-6 çırak bulunan, bakır eşyalara ilginin azalmasına rağmen sayılı dükkanlardan çekiç sesleri duyulmaya devam ediyor. Bakır eşyalarına olan ilginin azalmasında en büyük etken olarak, mutfakta kullanılan bakırların en az yılda bir kez kalaylanması gerekliliği görülüyor.

Bakırın sağlık yönünden faydalı olduğunu belirten ustalar, günümüzde bakır eşyaların kullanımının azalmasıyla kalaycılığın da azaldığını dile getirerek Avrupa'nın birçok ülkesinde bakırın her alanda kullanıldığını söylediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48