Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfalılar “Fakıbaba” Diyor
Yerel seçimler yaklaşırken araştırma şirketleri saha anketlerine hız verdi. Belediye başkanlarıyla yapılan araştırma anketlerinde ise Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’dan Şanlıurfalılar vazgeçmiyor. Belediye başkanlarının performansının ve halkın başkanlarını hakkındaki düşünceleri yönündeki anketlerin birin de Fakıbaba Türkiye genelinde ikinci diğerin de ise üçüncü oldu.  Bu araştırmayı yapan araştırma şirketlerinden biri ORC diğeri ise Andy-Ar Sosyal Araştırma Merkezi. 
Şanlıurfa Belediye Başakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Andy-Ar Sosyal Araştırma Merkezi, Yerel Yönetimler Performans Araştırmasında 15 il belediyesi arasında üçüncü oldu. Araştırma şirketi söz konusu araştırmasını 1 Haziran-20 Temmuz 2013 tarihleri arasında yaptı. Türkiye'nin 16 büyükşehir, 15 il ve ilçe belediye başkanı arasında gerçekleştirilen araştırmada vatandaşlara başkanları hakkında düşüncelerini ve performansı soruldu. Bu ankatteki ölçme ve değerlendirmeye göre Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba üçüncü oldu. 
Ankette en başarılı 15 İl Belediye Başkanları şu şekilde sıralandı; 1-Osman Zolan-Denizli, 2-O. Fevzi Gümrükçüoğlu-Trabzon, 3-A. Eşref Fakıbaba-Şanlıurfa, 4-Mustafa Poyraz-Kahramanmaraş, 5-Ahmet Çakır-Malatya, 6-M. Beşir Ayanoğlu-Malatya, 7-Lütfü Savaş-Hatay, 8-Seyit Torun-Ordu, 9-Adem Dalgıç-Tekirdağ, 10-Osman Gürün-Muğla. 
Öte yandan 31 Temmuz’da açıklanan ORC Araştırmasına göre de Şanlıurfalıların yüzde 62,6’sı Fakıbaba’yı yeniden başkan görmek istedi. 81 ilde 13500 kişi ile yapılan araştırmada en başarılı belediye başkanları sıralamasında Fakıbaba ikinci oldu. 23-29 Temmuz 2013 tarihleri arasında ORC Araştırmasında Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yüzde 65 ile birinci Fakıbaba yüzde 62,6 ile ikinci, Hatay’dan Lütfü Savaş da yüzde 61,4 ile üçüncü oldu.  
Yayınlanan her iki anket birçok site de haber konusu olurken bir çok ulusal gazete de haber oldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48