Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan karakopru Karacadağda Bakım Çalışması

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da zeytin yetiştiriciliği eğitimi verildi

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün bünyesinde Tarımsal Yayım ve Yenilikler Projesi kapsamında Müdürlük bağlı tüm Fidanlık Şefleri ile Müdürlük personellerine çiftçilere zeytin yetiştiriciliği eğitimi verildi.

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki illerde tüm vatandaşların kullanımına yönelik on binlerce Zeytin Fidanı üretimi amacıyla Birecik Orman Fidanlık Müdürlüğü’nde Bölge Müdürlüğe bağlı tüm Fidanlık Şefleri ile Müdürlük personellerine kapsamlı eğitim verildi. Fidanlık Müdürlüğünde üretilmek üzere 2022 yılı programına alınan Kadim bitki Zeytin’in Derik, Nizip, Gemlik gibi türlerinin yetiştirilerek toprakla buluşturulması sağlanması planlanmaktadır.

BİRECİK ORMAN FİDANLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDE ZEYTİN FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Şanlıurfa Orman bölge müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğümüz bünyesindeki illerimizde tüm vatandaşlarımızın kullanımına yönelik on binlerce Zeytin Fidanı üretimi amacıyla Birecik Orman Fidanlık Müdürlüğü’nde Bölge Müdürlüğümüze bağlı tüm Fidanlık Şefleri ile Müdürlük personellerine kapsamlı eğitim verildi. Bu doğrultuda, Fidanlık Müdürlüklerimizde üretilmek üzere 2022 yılı programına alınan Kadim bitki Zeytin’in Derik, Nizip, Gemlik gibi türlerinin yetiştirilerek toprakla buluşturulması sağlanacaktır.

İklim ve toprak yapısı itibarıyla oldukça uygun olan zeytin yetiştiriciliği bölgede ayrı bir ekonomik bir güç kazandıracaktır. Her yıl arttırılarak devam ettirilecek olan zeytin fidanı üretimi ile birlikte yöremizde zeytinciliğin de yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Gerçekleştirdiğimiz birçok ormancılık faaliyetlerimizle birlikte, yöre insanımıza gelir getirici tür olarak ekonomik anlamda faydalar getirecek olan zeytin fidanlarının yetiştiriciliği görevini üstlenmenin bilincinde gerçekleştirilen eğitimin bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz"denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49