Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa’da Yöresel Kıyafetler Düğünleri Işıldatıyor

Tarihi ve zengin kültürüyle öne çıkan Şanlıurfa'da, yüzyıllardır kadınlar tarafından kullanılan rengarenk fistan, aba ve zıbın gibi yöresel kıyafetler, Bahar ayın gelmesiyle rağbet başladı.

YÖRESEL KIYAFETLERİN FİYATLARI 200 BİN İLE İKİ BİN LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Şanlıurfa özellikle kırsalda yaşayan kadınlar, özel işlemeli ve rengarenk tasarımlarıyla göz kamaştıran, binlerce yıllık gelenek ve göreneklerin simgesi olan elbiseleri hale büyük rağbet görüyor. Bazı kadınların günlük hayatta da tercih ettiği yöresel kıyafetler, Arap ülkelerinden getirilerek Şanlıurfa'nın tarihi çarşılar bölgesinde satışa sunuluyor. Özellikle düğün, kına ve nişan töreni gibi özel günlerde tercih edilen elbiseler, renkleri ve özel tasarımlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Yöresel kıyafetlerin fiyatı da kalite ve tasarımına göre 200 bin ile İki bin lira arasında değişiyor.

ŞANLIURFA’DA YÖRESEL KIYAFETLER DÜĞÜNLERİ IŞILDATIYOR

Eyyübiye ilçesi Haşimiye Meydanı’ndaki ucuzluk pazarında Bahar ayı ve düğün sezonun başlamasıyla yöresel kıyafetlerin satışları artı. Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte yöresel kıyafetlere olan ilgide arttı.

Tarihi çarşıda Yöresel kıyafetleri almaya gelen kadınlar, gelenek ve göreneklerine bağlı kaldıklarını belirterek, daha çok özel günler için bu elbiselerden aldıklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49